Начало Кикбокс и муай тай България зае трето място в класирането по медали на Световната купа по кикбокс в Йезоло

България зае трето място в класирането по медали на Световната купа по кикбокс в Йезоло

България зае трето място в класирането по медали на Световната купа по кикбокс в Йезоло
0

Националите на България приключиха участието си в първата за годината Световна купа по кикбокс с актив от 24 златни, 23 сребърни и 37 бронзови отличия. Това отреди на страната третата позиция в класирането по медали сред общо 43 държави участнички и 1497 състезатели.

Първи в подреждането станаха представителите на Унгария с актив от 59 златни, 59 сребърни и 65 бронза. Втори се наредиха кикбоксьорите на Италия с 38 златни, 43 сребърни и 76 бронза.

В последния състезателен ден българите спечелиха 12 златни отличия в направление татами, една отборна титла и един златен медал при ветераните.

Носители на Световна купа в леките стилове станаха – Камен Димитров, Никола Алексиев, който е с два златни медала в стил пойтфайтинг в две различни категории. Александра Милушева също с две първи места в стил пойнтфайтинг в две различни категории, Николая Георгиева, Дарина Цветкова, Теодор Поповски, Анелия Тодорова, Кристина Николова и европейският шампион на ринг в стил лоу кик от 2002 година Тома Томов, който стана първи при ветераните.

България в състав Христо Николов, Борис Деспотов и Теодор Поповски спечели отборната купа при кадетите.