Начало Кикбокс и муай тай СК „ИККЕН“ е отборен шампион на България по кикбокс

СК „ИККЕН“ е отборен шампион на България по кикбокс

СК „ИККЕН“ е отборен шампион на България по кикбокс
0

Най-големият клуб с големи традиции в татами стиловете СК „ИККЕН“ стана отборен шампион на България по кикбокс в стиловете „киклайт“ и „лайт контакт“. Държавното отборно първенство се проведе в събота и неделя (3-4 ноември) в спортна зала „Орловец“ в Габрово. В шампионата участие взеха 250 състезатели от 26 клуба от страната.

Първенството бе организирано от Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай и със съдействието на Община Габрово и спортен клуб по таекуон-до и кикбокс „Некст“.

Шампионите от „ИККЕН“ завоюваха общо 33 медала – 23 златни, 6 сребърни и 4 бронзови.   Второто отборно място завоюва СК „Масару“ от София с общо 25 медала – 13 златни, 7 сребърни и 5 бронзови. Още един столичен клуб се качи на почетната стълбичка – това „Кикфайтинг“ с 21 медала – 8 първи, 7 втори и 6 трети места.

По време на Държавното първенство бе направен подбор на националния отбор по кикбокс, който ще представи страната ни в предстоящо Европейско първенство от 17-ти до 25-ти ноември в Марибор, Словения.

Отборно класиране – ТОП 10:

  1. СК ИККЕН (София)
  2. СК Масару (София)
  3. СК Кикфайтинг (София)
  4. СК Оптикс (Панагюрище)
  5. СК Дема спорт (Асеновград)
  6. СК Минотавър (Бяла)
  7. СК Легия (Варна)
  8. СК Боил (Варна)
  9. СК Аякс (Бургас)
  10. СК Скаптопара (Благоевград)