Начало Кикбокс и муай тай Български пробив в престижна кикбокс верига

Български пробив в престижна кикбокс верига

Български пробив в престижна кикбокс верига
0

Българският кикбок се развива и поредното доказателство за това е пробив на варненския клуб „Боил“ в една от най-престижните международни вериги в този спорт „Enfusion“. Двама родни бойци – Александър Петров и Даниел Гълъбаров, ще вземат участие в една от галите на организацията. Те ще дебютират за „Enfusion“ на 28-ми юни в Белград.

Веригата „Enfusion“ е една от най-бързоразвиващите се и е смятана за сериозен конкурент на „Glory“. Организаторите правят по 20 събития годишно в различни градове по цял свят, като участие взимат както звезди на кикбокса, именити ветерани, така и някои от най-талантливите и перспективни млади бойци. Някои от големите имена, които са се качвали на ринга, са Буакау, Супербон, Анди Соуер, Тайфун Озкан и Мохамед Джарая.

„Enfusion Talents“ е направление в турнира, което е специално насочена към по-младите кикбоксьори и шанс за тях да дадат сериозна заявка за световния спорт. Безспорно един такъв е многократният ни шампион по кикбокс Александър Петров. Нещо повече звездата на варненския клуб „Боил“ бе избран за главна среща, а негов съперник в категория до 85 кг ще бъде бразилеца.

Другият български представител също е от Варна – Даниел Гълъбаров. Той ще бъде част от бойната карта на турнир в тежката категория „Enfusion Road to Abu Dhabi“. В него се впускат четирама бойци, които играят полуфинали и финал. Участието на Гълъбаров също е голям успех, тъй като в тежката категория рядко имаме представител. Състезателят на клуба по смесени бойни изкуства „Десант“ е по-популярен с ММА изявите си, но в последно време тренира усилено кикбокс. Гълъбаров и неговият клуб „Десант“ дори успешно си партнират с „Боил“.

В ъгъла на двамата родни бойци ще седи треньор от клуб „Боил“ Делян Славов. В момента се водят преговори и за включването на български рефер, който още повече ще спомогне за утвърждаването на българския кикбокс.

От веригата „Enfusion“ имат интерес и към други български бойци, а този пробив освен, че е плод на упорит труд, както в спортно техническо направление, така и на ниво менажиране, но е и сериозна стъпка за световната заявка на българския кикбокс.