Начало Кикбокс и муай тай Бойците от ТИМ изненадоха Владимир Вълев-Питбула за рождения ден

Бойците от ТИМ изненадоха Владимир Вълев-Питбула за рождения ден

Бойците от ТИМ изненадоха Владимир Вълев-Питбула за рождения ден
0

Един от най-именитите ни и бездспорно успешни кикбоксьори Владимир Вълев-Питбула отпразвува в петък своя 36-ти рожден ден в компанията на най-близките. То получи и приятна изненада от бойците от варненския клуб „ТИМ“. Вълев е заслужил майстор на спорта и към настоящия момент е треньор в националния отбор по кикбокс на България. Вълев е многократен републикански, балкански, европейски и световен шампион. Той е най-титулуваният български боец в аматьорските и професионални серии по кикбокс в стил К1.

-Как посрещнахте рождения си ден?

-Години наред празнувах в голяма компания от приятели и познати, но в последно време предпочитам да посрещам празника само със семейството си. Тази година получих много приятна изненада от СК „ТИМ“ в залата в град Варна. Всички от отбора се бяха събрали с много настроение и подаръци за мен и помощник-треньора – Жулиян Желев, с когото сме родени на един ден! Тази изненада ме зареди изключително много, защото усетих благодарност и признание, което за един треньор е най-важното. Съпругата ми ме върна носталгично към състезателните години с много въздействащ подарък – карикатура, изобразяваща спортните ми успехи през годините. Събрала е най-ценните постижения, носещи незабравими спомени.

 

– Какво си пожелавате?

– Най-вече здраве – за мен и близките ми, щастие и успехи в начинанията.

– Бяхте на Държавното първенство по кикбокс в стиловете К1 и  фулконтакт в Пазарджик, което се явяваше и квалификация за националния отбор. Какво видяхте и харесахте ли попълнения за тима?

-Видях много качествени бойци, които дадоха всичко от себе си, за да спечелят. Има няколко нови млади момчета, на които решихме да дадем възможност да ни представят на предстоящото Европейско първенство и възлагаме големи надежди за успех. За първа година Министерството на спорта отпусна повече квоти за участие на юноши – мотивация за успех и развитие на младите.

– Въпреки натоварената си работа в парламента, често сте забелязван в различни зали да тренирате и в София, и във Варна… Как успявате?

– Не мога да избягам от същността си, колкото и да съм ангажиран. Спортът е моят живот и се стремя да се развивам в тази посока постоянно. Треньор съм и на националния отбор – чувствам се отговорен към себе си и към състезателите.

– Оптимист ли сте, че ще се осъществи спортният календар до края на 2020 предвид пандемията?

-Ситуацията в световен мащаб се променя всеки ден. Не можем да сме сигурни, но трябва да се надяваме, че всичко ще се осъществи по план. Най-важно е да бъдем здрави! Пожелавам на всички точно това – здраве и оптимизъм! Заедно ще се справим!