Начало Кикбокс и муай тай Четири турнира влизат в програмата на кикбокса за 2021 г.

Четири турнира влизат в програмата на кикбокса за 2021 г.

Четири турнира влизат в програмата на кикбокса за 2021 г.
0

Четири допълнителни турнира влязоха в спортния календар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за 2021 г. Първият от тях ще се проведе в уикенда 7-9 май в град Бяла, област Русе. Надпреварата ще е в стил лоу кик.

София ще е домакин на два турнира – на 10-ти октомври и 18-ти декември. Очаква се потвърждението на датата на още едно състезание, което ще се състои в Пазарджик.

Припомняме, че тази година Държавното първенство по кикбокс ще се състои от 6 кръга. Сериите в различните стилове стартират още през март в Шумен. Финалът ще бъде в Бургас в дисциплините К1, Пойнт файтинг, Лайт контакт и Киклайт контакт.

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

  • 05-07 март – ДП Лоу Кик Шумен – Шумен
  • 02-04 април – ДП Фул Контакт и К1  – Пазарджик
  • 23-25 април – ДП Пойнтфайтинг, Лайт контакт и Киклайк контакт Панагюрище
  • 03-05 септември – ДП Фул Контакт и Муай Тай – Каварна
  • 01-03 октомври – ДП Лоу Кик – Варна
  • 22-24 октомври-  ДП К1, Пойнтфайтинг, Лайт Контакт, Киклайт Контакт – Бургас

Голям брой международни прояви за българските кикбоксьори са планирани през 2021 г., които обаче могат да претърпят промени заради пандемията от COVID-19 в световен мащаб. Изявите на чуждестранна сцена стартират в средата на месец май със Световната купа в Унгария. Те ще продължат с две състезания през юни и юли, съответно Световната купа „Best Fighter” във всички стилове в Римини, Италия и Световна купа „Австрия Класик“ в Инсбрук. В края на юли ще се състоят и Европейските Университетски игри в Белград (Сърбия), а през август – Европейското първенство за юноши и деца във всички стилове в Унгария. Международното участие на българските кикбоксьори през 2021 ще приключи внушително в периода 5-14 ноември със Световното първенство за мъже и жени във всички стилове в Москва, Русия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.