Начало Кикбокс и муай тай Димитър Пенчев е европейски шампион по кикбокс!

Димитър Пенчев е европейски шампион по кикбокс!

Димитър Пенчев е европейски шампион по кикбокс!
0

Националът на България по кикбокс Димитър Пенчев спечели Европейския пояс на WAKO Pro в категория до 66,800 кг. На галавечер в Памплона, която бе организирана от Световната асоциация по кикбокс организациите WAKO, нашето момче победи със съдийско решение испанеца Андони Иглесиас.

Мачът започна доста равностойно като и двамата състезатели си размениха по няколко точни удара. Във втория и в четвъртия рунд Пенчев прати в нокдаун на противника си, а накрая съдиите заслужено вдигнаха неговата ръка.

В ъгъла на нашият състезател като секундант бе неговият баща Камен Пенчев, който е главен треньор на СК „Скорпион“ и бивш световен шампион по кикбокс в стил лоу кик.

„Много съм щастлив, че точно в този момент Митко подари на цяла България тази страхотна и заслужена победа. Той го заслужава след като несправедливо бе отрязан на Световното първенство в Сараево. Момчето е истински талант и безспорен фаворит в тази категория и стил. Познавам него и целият екип от СК „Скорпион“ (Плевен), които през годините са се утвърдили като една от най-коравите школи по кикбокс. Специфичният им стил на игра се познава и е тяхна запазена марка по цял свят. Поздравявам и неговия личен треньор и баща – световният шампион по кикбокс Камен Пенчев“, каза председателят на родната федерация Галин Димов.

По време на галавечерта имаше много българи, които подкрепиха Димитър Пенчев в тази важна за него битка. Той отпразнува с приятели Европейската титла, а през това време социалната мрежа бе залята с негови снимки с българското знаме.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.