Начало Кикбокс и муай тай Димитър Спасов за отминалият кикбокс съдийски семинар в Банско и предстоящото

Димитър Спасов за отминалият кикбокс съдийски семинар в Банско и предстоящото

Димитър Спасов за отминалият кикбокс съдийски семинар в Банско и предстоящото
0

За коментар относно отминалият съдийски кикбокс ринг стилове семинар потърсихме лично Димитър Спасов, който е изп. директор на БККБМТ и присъства лично по време на семинара, който бе така добър да бъде изчерпателен и да даде малко повеч яснота.

1. Като изп. Директор на БККБМТ и лично присъствал на цялото събитие как Ви се стори организацията?
Организацията беше на световно ниво, но ние не бяхме оставили нищо на случайността и се бяхме подготвили подобаващо.

Три месеца преди събитията сформирахме работен екип в състав Иван Иванов – ръководител съдии направление татами, Станислава Бойчева – секретар на БККБМТ, Деница Миленкова – координатор БККБМТ с ММС, Иван Георгиев – национален треньор татами стилове и Георги Георгиев – председател на съдийската колегия.Всички тези хора вложиха всичко от себе си за да се получи това успешно и грандиозно събитие което беше трибуна на два съдийски семинара и един лагер на националите по татами и всичко това в рамките на 13 дена. Видях истинска радост и възхищение в очите на международните ни гости. Това ще ни позиционира много стабилно в международен план и тотално ще промени възприятията на WAKO за нас.

2. Всички останаха изключително доволни, как видяхте представянето на международните и българските съдии?

Главен лектор и водещ на семинара беше г-н Юри Лакхтиков – IF Referee Committee Ring Sports Chairman, който е една от най авторитетните фигури в WAKO. Българските съдии бяха изключително добре подготвени и показаха отлични резултати и хладнокръвие, нещо което впечатли Лакхтиков и изяви желание за повече български съдии на европейски и световни първенства. Също така беше изненадан от българската природа, добрите условия в които се провежда семинара и нашата организация.

С него стартирахме преговори за премахване на всички други семинари по света и да остане само този като официален на WAKO. Това ще промени изцяло работата на БККБМТ и ще ни постави в положение в което никога не сме били. Това неминуемо ще се отрази и на призовите места които нашите състезатели ще завоюват.

3. Какво предстои на БККБМТ за напред през годината?

Програмата е пълна и никой няма да почива. Септември има Световно за деца и кадети в Италия, последвано от републиканси първенства. Октомври в Братислава има европейско за мъже и жени в стилове К1, low kick, kick light, където се целим в няколко европейски титли. Ноември има ЕП full contact,light contact, point fighting в Марибор и Декември сме на Европейско по Муай Тай в Ереван.

Призовавам всички младежи да намерят подходяща зала и да инвестират повече време в тренировки. Наричам го инвестиция защото това е единствената инвестиция от която няма да изгубят, а резултата се усеща цял живот, както в социален, така и в здравословен аспект.

Искам и лично да благодаря на екипът на Boec.BG, които доказаха че през годините са верен партньор и може да се разчита на тях за правилното и своевременно отразяване на всичко случващо от света на кикбокса и муай тая.