Начало Кикбокс и муай тай Джамал Бен Садик арестуван за участие в престъпна група

Джамал Бен Садик арестуван за участие в престъпна група

Джамал Бен Садик арестуван за участие в престъпна група
0

Бившият претендент за титлата на GLORY в тежка категория – Джамал Бен Садик, е бил арестуван от белгийските власти в понеделник.

30-годишният кикбоксьор, който трябваше да се изправи срещу Рико Верхувен в началото на годината, си е бил вкъщи в Антверпен, когато местната полиция е нахлула в тях и го е отвела.

Повдигнатите обвинения на Садик са за участие е организирана престъпна група. Белгиецът е спонсориран от криптираното приложение за електронни устройства Sky ECC, използвано от международната организирана престъпност.

В началото на седмицата белгийските и нидерландските власти направиха съвместна мащабна полицейска акция, в която са арестувани над 200 лица. Освен че е спонсориран, Бен Садик е бил и препродавач на „хакнати“ устройства.

Sky ECC предоставя възможност разменяните съобщения да изчезват след 30 секунди, а всички данни могат да бъдат изтривани с парола. Адвокатът на Бен Садик споделя пред местните медии, че клиентът му е арестуван за препродажбата на „сигурни“ телефони чрез премахването на камерите, микрофоните и възможността за спътниково проследяване.

В петък ще стане ясно дали Бен Садик ще бъде пуснат под домашен арест или ще остане в ареста.