Начало ММА Джон Кавана за загубата на Конър от Порие: Вманиачихме се в бокса

Джон Кавана за загубата на Конър от Порие: Вманиачихме се в бокса

Джон Кавана за загубата на Конър от Порие: Вманиачихме се в бокса
0

Треньорът на Конър Макгрегър – Джон Кавана, изрази вяра, че ирландецът ще бъде напълно преобразен в третия си двубой с Дъстин Порие.

Трилогията между двамата би трябвало да се проведе още това лято. „Всеизвестния“ бе нокаутиран от американския си съперник през януари и резултатът бе изравнен на 1:1.

Главният треньор на „Straight Blast Gymа „Straight Blast Gym“ е в ъгъла на Конър от доста години и едва ли има по-запознат човек от него когато стане въпрос за силните и слабите страни на Макгрегър.

Embed from Getty Images

Загубата от Порие отприщи много въпросителни относно желанието и мотивацията на ирландската суперзвезда, която има три влизания в клетката за последните 4 години.

Ето какво мисли и Кавана относно тежката загуба и упреците по адрес на боеца му:

Embed from Getty Images

„Смесените бойни изкуства са като балансирането на чинии в цирка“, заяви наставникът.

„Завърташ чинията с бокса, но това означава, че тази с борбата спира. Отиваш да завъртиш и нея, но виждаш, че граплингът също не се върти. После кикбокс и т.нат.

„Проблемът бе, че се отнесохме с бокса. Обърнахме му прекалено много внимание. По това време всички говореха за евентуалния сблъсък с Мани Пакиао и това ни изигра лоша шега.

„Но грешката си е изцяло наша. Трябва да обърнем внимание на всички аспекти на ММА. В третия мач трябва да влезем със съвсем друга нагласа.

„Трябва да мислим за всичко, което предлагат смесените бойни изкуства, а не само за боксовите му умения“, допълни Кавана.