Начало Кикбокс и муай тай Европейската купа по кикбокс в Пловдив започва утре

Европейската купа по кикбокс в Пловдив започва утре

Европейската купа по кикбокс в Пловдив започва утре
0

Престижното домакинство на елита в кикбокса стартира в четвъртък 18 април и ще приключи в неделя 21 април 2024г .

Европейската купа по кикбокс ще се проведе в зала „Колодрум“ в град Пловдив, а организатори на събитието са спортните клубове „Стар тийм“ от гр. София и „Бултрас“ от гр. Пловдив, съвместно с Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Това е последната Европейска купа за тази година от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс „WAKO“.

Получаването на домакинство на подобен форум е огромно признание за България и предполага пълно доверие от страна на Световнатна федерация към нас.

До момента 1953 са подадените заявки за участие в Пловдив от 110 клуба и 21 държави. Срещите ще се изиграят на 8 татмита и 2 ринга.

Страната ни ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове.

Състезанието стартира в петък от 10.00 ч. с квалификации, а официалното откриване ще бъде в събота 20.04.2024г. по време на полуфиналите.

„Това е огромна чест за нашата федерация. Благодарен съм, че имаме възможността да се докажем като перфектни организатори и водеща сила в кикбокса. Пожелавам много златни медали на нашите бойци, а от наша страна подкрепата ще е ежеминутна“, това заяви президента на БККМТ Галин Димов, ден преди началото на Европейската купа по кикбокс в пловдивската зала „Колодрум“.

тагове: