Начало Кикбокс и муай тай Голям успех! Три европейски титли по кикбокс за България в Турция

Голям успех! Три европейски титли по кикбокс за България в Турция

Голям успех! Три европейски титли по кикбокс за България в Турция
0

Три eвропейски титли спечелиха състезателите на България на първенството по кикбокс, което се провежда в Анталия. В предпоследния ден на състезанието националите завоюваха три златни и четири сребърни отличия.

Европейски шампиони станаха Борислав Радулов в стил пойнт файтинг на татами, категория до 57 кг, Кирил Илиев в стил лайт контакт на татами, категория до 57 кг и Огнян Мирчев в стил К1 на ринг, категория до 63.5 кг.

След загуби на финал в своите категории и стилове четирима български кикбоксьори ще се завърнат със сребърни медали – Али Юзеир в стил К1 на ринг, категория до 75 кг, Христо Калайджиев в стил лоу кик на ринг, категория до 86 кг, Марио Аржанов в стил Фул контакт на ринг, категория до 54 кг, Кристина Николова в стил киклайт контакт на татами, категория до 50 кг.

След отсъждането на загуба във финала за Кристина Николова и победа на съперничката й Дуйгу Туран от Турция, ръководството на Българска конфедерация по кикбокс и муай Тай подаде контестация заради некоректно отчитане от реферите на няколко нанесени удари от Николова. Освен това представителката на домакините е била подложена на допинг тест веднага след края на финалната й среща, като резултатът от пробата ще бъде ясен до една седмица.

Кристина Николова ще се завърне от Анталия с един сребърен и два бронзови медала, спечелени в другите стилове, на който участва лайт контакт и пойнт файтинг.

В последния ден на Европейското първенство за своите финали ще излязат трима българи – Калина Колева в стил киклайт контакт, Кирил Илиев в стил киклайт контакт и Александра Димитрова в стил фул контакт.