Начало Кикбокс и муай тай Националите по кикбокс проведоха 9-дневен лагер

Националите по кикбокс проведоха 9-дневен лагер

Националите по кикбокс проведоха 9-дневен лагер
0

Завърши поредният лагер на националите на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. 9-дневната подготовка протече в крайморската база „Спортпалас“. В нея се включиха 30 родни бойци, основно от ринговите дисциплина, като имаше и две попълнения от татами стиловете. Повиквателна получиха повече кикбоксьори, но част от тях не успяха да отзоват поради лични причини и усложнена на епидемична обстановка.

Програмата включваше двуразови тренировки, а заниманията се водеха от един от селекционерите на отбора Владимир Вълев-Питбула. В петък, 6-ти ноември, бе проведен и 10-рундов спаринг. Видео може да видите ТУК.

По време на лагера бе проведено и антидопингово обучение на всички участници, а всички състезатели преминаха и през функционални изследвания.

„Всички останаха много доволни от лагера. Когато пристигнаха участващите в лагера получиха пълен комплект от хранителни добавки, спортна екипировка, включваща екип на националния отбор“, коментира пред Boec.BG Галин Димов, председател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

От треньорския щаб признаха, че фокусът на лагера е бил проверка на издръжливостта, силата, бързината и координацията между ръце и крака.

„Основна и важна част от тренировките беше да сплотим колектива, защото имаме подновен национален отбор от млади състезатели. Владимир Вълев свърши своята задача перфектно“, добави още Димов.

Лагерът е и част от подготовката на националите ни за предстоящото международно състезание „Balkan Best fighter“, което ще се състои в началото на месец декември. Засега е планирана българската група, която ще участва да наброява около 50 души.