Начало Кикбокс и муай тай Националите по кикбокс започнаха спарингите, министърът ги посети

Националите по кикбокс започнаха спарингите, министърът ги посети

Националите по кикбокс започнаха спарингите, министърът ги посети
0

Националите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай продължават своята подготовка край Варна. Първият за годината лагер набира сила и след няколкодневни кондиционни тренировки бойците преминаха и към спаринг двубоите.

Треньорският щаб в лицето на Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев-Питбула са изготвили програма с двуразови тренировки. В сутрешното занимание се набляга на физическата подготовка, както и на тестови задания, а във вечерната сесия на техника и тактика със спаринг срещи.

В базата „Спортпалас“ се подготвят 52 състезатели на конфедерацията от всички възрастови групи и стилове. Фокусът на тяхната подготовка е предстоящото Държавното първенство във всички татами стилове, което ще се проведе на 15 и 16 август в курортен комплекс “Камчия”, както и базисна подготовка на националите ни за Европейското първенство по кикбокс във всички стилове, което е в края на 2020 г.

В сутрешната тренировка в понеделник тимът получи и изненадващо посещение. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изгледа цялото занимание и си говори с треньорския щаб. Кралев инспектира всички 105 спортисти, които са на целенасочена подготовка, като в базата са още отборите по джудо, националният отбор-индивидуално по художествена гимнастика и юношеският национален тим по вдигане на тежести.

„В разговори със спортистите ни се уверих, че те са изключително доволни от условията за интензивни тренировки и възстановяване, които предлага базата“, коментира министърът в своя официален профил във Facebook.

Лагерът в Национална спортна база „Спортпалас“ ще продължи до 14-ти август.