Начало Кикбокс и муай тай Изпращаме 30 кикбоксьори на Световното за кадети в Белград

Изпращаме 30 кикбоксьори на Световното за кадети в Белград

Изпращаме 30 кикбоксьори на Световното за кадети в Белград
0

България ще бъде представена от 30 млади кикбоксьори на предстоящото Световно първенство по кикбокс за кадети през месец ноември в Белград. Участието на тима ни ще бъде финансово подпомогнато чрез „Програма за развитие на спорта за високи постижения за 2020г.“

Добрата новина дойде след среща на председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов и министъра на спорта Красен Кралев.

„Изявих желанието си и се аргументирах да инвестираме в развитието на детско-юношеския спорт и на състезанието за кадети тази година – коментира Димов пред Boec.BG –  Досега такава стъпка, с подобен обхват, в историята на федерацията не сме правили и се радвам, че Министерство на младежта и спорта ни подкрепи и ще даде шанс на повече подрастващи да представят страната ни по света чрез спорта кикбокс.“

Изборът за състав пада върху селекционера Станислав Бахчеванов и треньора Владимир Вълев, които ще обявят на по-късен етап участниците ни.

„Бях приятно изненадан от желанието на Галин Димов да инвестира в развитието на детско-юношеския спорт“, от своя страна заяви министър Кралев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.