Начало Кикбокс и муай тай Български кикбоксьор оглави световната ранглиста на WAKO

Български кикбоксьор оглави световната ранглиста на WAKO

Български кикбоксьор оглави световната ранглиста на WAKO
0

Българският национал Борислав Радулов оглави световната ранглиста на WAKO в категория до 57 кг и до 63 кг в стил пойнтфайтинг. Кикбоксьорът ни зае първата позиция, след като вчера триумфира с титлата на Световното първенство по кикбокс в стиловете фул контакт, киклайт контакт и пойнтфайтинг в Анталия, Турция.

Днес бяха актуализирани ранглистите на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO и справката показва, че Радулов е номер 1 при мъжете в категорията си. Това е огромен повод за гордост.

„Борислав Радулов летеше по татамито като стрела. Не съм виждал толкова бърз състезател. Впечатлен съм от неговата игра“,  коментира за Boec.BG Галин Димов, президент на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай тай.

Димов направи равносметка за представянето на българския отбор. В Анталия участвахме с 11 състезатели, които завоюваха шест медала – два златни, два сребърни и два бронзови.

„Като цяло отбора се представи блестящо. Когато има сплотеност и когато всички гледаме в една посока, нещата се получават. Това е моята „рецепта“ за успех. Всичко останало е в ръцете на клубните треньори и състезателите“, обобщи Димов.

България влезе в топ 10 в класация на отборите, като зае девета позиция в крайното класиране по медали. Димов изказа мнението си и за играта на останалите призьори:

„Момичетата ни буквално се биха мъжки и стигнаха до финала. За съжаление изтичане на лекрското време и постоянно кръвотечение от носа попречи на Криси да грабне златото, но това не е болка за умиране и аз знам, че тя е готова и разбира се ще получи всичко необходимо за следващите състезания и спечелване на европейска и световна титла. Албена просто размаза всички. Доминираше във всеки свой мач. Опитът при нея си казва думата и тя играе с лекота. Доста напористи бяха в нейната категория, но тя не се поколеба дори за миг и ги „отнесе“. Кирил Илиев е млад, но доста мотивиран и със своя дебют стигна до финала. Имаме какво да работим чисто визически, но времето ще покаже. Христо Христов също се би много мъжки. Направи три страхотни мача. Стара травма му попречи да преодолоее съперника си от Русия, за да стигне до финала. Надявам се сега да успеем да го възстановим и той отново да е на ринга през 2020 г.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.