Начало Кикбокс и муай тай Историята на първия К-1 Гран При турнир (ВИДЕО)

Историята на първия К-1 Гран При турнир (ВИДЕО)

Историята на първия К-1 Гран При турнир (ВИДЕО)
0

Събитие от веригата на К-1 е организирано за първи път през 1993 година в Токио, Япония. Майсторът на бойните изкуства Казиоши Оши е инициатор на Гран При турнира.

Идея, която много скоро след това ще стане популярна из целия свят. Неговата мисия е да разбере кой е най-добрият ударен спорт и затова събира осем представители на различни бойни стилове в една обща галавечер.

Осемте мъже са изправени един срещу друг в турнирен формат с елиминации, а регламента на битките е три рунда по три минути. Легенди като Петер Артс и Ернесто Хуст кръстосват ръкавици за първи път още в  първия кръг на турнира.

Големият победител на вечерта обаче е хърватинът Бранко Цикатич.

„Хърватския тигър“ е трикратен европейски шампион на WAKO при аматьорите, а при професионалистите е двукратен световен и европейски първенец по муай тай.  В Токио той побеждава Ернесто Хуст на финала чрез нокаут.

Така остава завинаги в историята като първият носител на приза в тежка категория, сред най-атрактивните бойци по това време.

През март тази година достигна вестта за кончината му и потопи света на бойните спортове в скръб.

Пълната история на историческата дебютна К-1 гала можете да видите в приложения клип.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.