Начало Кикбокс и муай тай Изненада: Рико Верхувен обяви следващия си мач, но не в GLORY

Изненада: Рико Верхувен обяви следващия си мач, но не в GLORY

Изненада: Рико Верхувен обяви следващия си мач, но не в GLORY
0

Най-добрият кикбоксьор в света, Рико Верхувен, сменя бойните галавечери GLORY. Следващата битка на хегемона в тежка категория и филмова звезда ще бъде срещу Хесди Гергес.

Двамата оглавяват ново шоу, което обединява спортна и развлекателна програма с музиканти, комедианти и популярни личности. Платформата се нарича HIT IT.

Датата на събитието е 29 октомври, а мястото Ротердам.

Рико дава реванш на Хесди, когото победи на 30 януари 2021 година на галавечерта GLORY 77. Мачът беше полуфинал на Гран При, а по-късно същата вечер Верхувен се справи и с Тарик Хбабез.

Именно това е последната поява на двуметровия гигант с египетски произход на ринга. Шампионът пък записа и още един успех – срещу Джамал Бен Садик в много зрелищна битка.

Новината за следващото си излизане на ринга обяви самият Верхувен, като не е ясно дали той ще продължи да се бие за GLORY или ще се пренасочи изцяло към HIT IT. Най-популярната кикбокс организация в момента е във финансов колапс.

По време на пандемията промоутърите бяха пред закриване на проекта си, но все пак успяха временно да се справят с трудностите. Последното им шоу обаче се превърна в пълен провал, след като по време на мача между Бадр Хари и Арек Вжосек полски хулигани си спретнаха меле по трибуните и прекратиха галата. Това направи много лоша реклама на GLORY.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.