Начало Senshi Йордан Янков-Руснака обмисля края на състезателната си кариера

Йордан Янков-Руснака обмисля края на състезателната си кариера

Йордан Янков-Руснака обмисля края на състезателната си кариера
0

Трикратният световен шампион по муай тай Йордан Янков даде изключително любопитно интервю за вестник „Труд“ преди участието си в първото издание на бойната гала SENSHI. Тази събота във Варна „Руснака“ ще се изправи срещу македонеца Бобан Илиоски за Европейската титла на WAKO PRO по правилата на кикбокса, стил К-1. Категорията на двамата е 81,400 кг, а регламентът на срещата е пет рунда по 3 минути.

Пред вестник „Труд“ Янков, който има световни и европейски титли при аматьорите и Балканската титла по кикбокс при професионалистите признава, че това е може би последната му среща в професионалната му кариера. След оттеглянето си той ще се насочи към треньорска дейност, а освен това очаква и второ дете заедно със съпругата си Кристина. Двамата имат и 2-годишна дъщеря.

„Съперникът ми е млад, надъхан, мотивиран, играе агресивно и търси боя. Никак не е за подценяване. Но и аз не лежа на стари лаври. Тренирам здраво, още повече, че това ще бъде специална вечер за мен“, посочва 34-годишният Янков. Неговият дебют на ринга е отново във Варна преди 12 години, когато губи в битка срещу Красимир Димов.

Грандиозното събитие SENSHI  ще се проведе тази събота, 23-ти февруари, в Двореца на културата и спорта във Варна, а началото на битките е 19:30 ч. Билетът за галата е с цена 10 лева и може да бъде закупен от Tiketportal или от касите на зала „Конгресна“ във Варна.

*Интервю на Красимира Станкова за в. „Труд“