Начало Кикбокс и муай тай Кикбокс срещи се играха на градския стадион в Козлодуй

Кикбокс срещи се играха на градския стадион в Козлодуй

Кикбокс срещи се играха на градския стадион в Козлодуй
0

За трети път град Козлодуй бе домакин на професионална гала вечер по кикбокс, от веригата „Про Файт”, като събра водещи бойци на България, както и такива от Сърбия и Гърция. Двубоите се проведоха на Градския стадиона, а програмата включваше 20 битки – девет подгряващи и 11 основни.

Подгряващите двубои бяха в три рунда по 1 минута, а участие взеха млади и перспективни състезатели от Босна и Херцеговина, България и Сърбия. Сред младите надежди бяха и Денис Иванов и Аделина Тенева от местния клуб по кикбокс „Голдън бойс”, съобщава Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Иванов успя да се справи със своя опонент още в първия рунд, докато Тенева загуби след достойна битка след в три рундов двубой.

В 8 последователни срещи, в три рунда по 3 минути, на ринга излязоха:

  • Огнян Мирчев срещу Ламбис Дингас – победа за Мирчев
  • Ивайло Дамянов срещу Иван Ангелов – победа за Ангелов
  • Яни Янчев срещу Александър Цезар Ангелов – победа за Янчев с нокаут
  • Костадин Кръстев срещу Богдан Никифоров – победа за Никифоров
  • Пламен Петров срещу Иван Кръстанов – победа за Иван Кръстанов
  • Константин Михайлов срещу Стефанос Палатзас – поредна победа за Константин
  • Дарко Стеванович срещу Михаил Велчовски – победа за Велчовски след брутален лоу кик
  • Даниел Гецов срещу Станислав Цанов – победа за Гецов

Кулминацията на вечерта бяха три последователни българо-гръцки двубоя за три Балкански пояса в съответната категория:

Първи на ринга излязоха Доброслав Радев от СК „Патриот” срещу Пасхалис Гадицакис. След агресивния старт на българина, още в първия рунд се наложи влизане на медицинското лице, за да окаже помощ на гръцкия състезател, след което срещата бе прекратена, поради лекарско решение.  Така Доброслав Радев запази балканската титла на „Про Файт” в категория до 75 кг.

Непосредствено след тях на ринга излязоха Димитър Пенчев от СК „Скорпион” Плевен и Лазарос Килинкаридис. Подобно на предходния двубой и тук всичко свърши още в първия рунд, в полза на българина, но този път, поради отказване на противника. По този начин Димитър Пенчев завоюва балканската титла на „Про Файт” в категория до 67 кг.

Гвоздеят на вечерта бе сблъсъкът на между Стоян Петков от СКК „Голдън бойс” Козлодуй и Алдо Займи. Допълнителна атракция за зрителите бе излизането на Стоян и неговият антураж, които излязоха облечени в традиционни български носии, под звуците на 100 каба гайди. Срещата протече в три рунда, с категорично превъзходство на българина, който не остави шансове на съперника си и спечели балканската титла на „Про Файт” в категория до 70 кг. Поясът му бе връчен лично от кмета Маринела Николова. Така завърши третата гала вечер по кикбокс в Козлодуй, която отново пожъна висок успех и затвърди мястото на града ни на българската кикбокс карта.

Съдии и рефери на галавечерта бяха Галина Гюмлийска, Ангел Иванов, Даниел Въгленов и Илия Спасов.

Кметът на община Козлодуй – Маринела Николова, получи почетен плакет за принос в развитието на кикбокса в общината, връчен ѝ лично от Галин Димов – председател на УС на БККБМТ.

Снимки: Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай тай