Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьор е номер 1 на Благоевград за годината (СНИМКИ)

Кикбоксьор е номер 1 на Благоевград за годината (СНИМКИ)

Кикбоксьор е номер 1 на Благоевград за годината (СНИМКИ)
0

Националът по кикбокс Кирил Илиев бе избран за най-добър спортист на Благоевград за 2021 г. Състезателят на местния кикбокс клуб „Скаптопара“ получи престижната си награда от кмета на града Илко Стоянов на тържествена церемония в зала „Скаптопара“ в присъствието на изявени бивши и настоящи спортисти, треньори и деятели на спорта.

Годината бе изключително успешна за Илиев, който записа най-доброто представяне в спортната си кариера. Той се състезава в два бойни спорта – кикбокс и таекуондо. През 2021 г. има три международни отличия и три шампионски титли на България. На Световното първенство по кикбокс в италианския град Йезоло Илиев завоюва два медала – сребро на киклайт в категория до 57 килограма и бронз в същата категория на лайт контакт. В кикбокса спечели и две първи места на републиканско при мъжете – лайт контакт (57 кг) и киклайт контакт (57 кг). Към успехите си той прибави европейска титла по таекуондо ITF, след като триумфира на спаринг до 52 кг мъже. В същата дисциплина той стана номер 1 и на Държавното първенство.

Снимки: Община Благоевград

За първи път победителят бе определен чрез онлайн допитване. Именно след проведена анкета призът отиде в Кирил Илиев. След него в класацията останаха гимнастикът Димитър Димитров от ГК „Пирин Благоевград 2011“ и  Кристина Иванова от клуб по ориентиране „Младост“.

Кметът Илко Стоянов връчи купи и грамоти на 43 деца, шампиони на България до 14 години от различни спортни клубове в Благоевград за постижения и принос към спорта. Бяха отличени най-добрите спортисти в неравностойно положение. Награди бяха връчени още за  „Феърплей“,  „Заслужили спортни деятели и посланици на спорта в Благоевград по света”, „Петте най-добри спортисти – юноши и девойки до 18 години“, „Треньор на годината“, „Отбор на годината“, „Десетте най-добри спортисти на Благоевград „Мъже и жени“.

Официални гости на церемонията бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, отец Андон Шавулев, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, общински съветници, заместник-ректорът на ЮЗУ проф. д.изк. Йордан Гошев, президентът на Колеж по туризъм – Благоевград проф. д-р Васил Жечев, треньорът на Националния отбор по таекусон-до Тодор Козладеров, футболистът Светослав Дяков, спортни и обществени деятели.

По време на церемонията бяха представени демонстрации на различни спортове, сред които карате клуб „Асикс“ и таекуондо клуб „Фолкън“. На финала, бесарабският славей Лилия Семкова вдигна публиката на крака с изпълнението на „Я кажи ми, облаче ле бяло“.