Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьорите на СК „Шуменска крепост“ спечелиха комплексното класиране на турнира в Бяла

Кикбоксьорите на СК „Шуменска крепост“ спечелиха комплексното класиране на турнира в Бяла

Кикбоксьорите на СК „Шуменска крепост“ спечелиха комплексното класиране на турнира в Бяла
0

Представителите на спортен клуб „Шуменска крепост“ спечелиха комплексното класиране по медали на турнира по кикбокс в стил лоу кик, който се проведе в град Бяла.

Възпитаниците на треньора Галин Методиев триумфираха с титлата след като взеха 7 златни и 3 бронзови медали.

Втори се наредиха кикбоксьорите на клуба домакин „Минотавър“ с актив от 3 златни, 2 сребърни и 1 бронз, а трети на почетната стълбичка се качиха състезателите на „Файт клуб Севлиево“ със спечелени 3 златни отличия и 1 сребро.     

За най-перспективен състезател на турнира бе избран Манол Методиев от СК „Шуменска крепост“, а купата за най- техничен състезател грабна Георги Димов от СК „Вокил“, гр. Варна.

Турнирът в град Бяла е насочен към начинаещите кикбоксьори в стила лоу кик и за поредна година се провежда изцяло по правилата на Световната федерация „ВАКО“.

Домакини са Общини Бяла (област Русе) и местния спортен клуб по кикбокс „Минотавър“.

Официалното откриване в новопостроената спортна зала „Арена Бяла“ започна с изпълнение на танцова формация „Фламинго“.

„Радвам се, че за поредна година Община Бяла подкрепя развитието на кикбокса в града и региона. С всяка година участниците стават все повече и турнира вече е традиционен. Този тип състезания са много полезни за правилната селекция по време на Държавните първенства и дават възможност много по-неопитни състезатели да се обиграят и след това да се представят по-добре в по-силните надпревари“, заяви председателят на БККМТ Галин Димов.

В момента в Атина, Гърция се провежда Световна купа по кикбокс, в която участват над 120 български състезатели в леките стилове на татами.