Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксът влиза в учебната програма на столично училище

Кикбоксът влиза в учебната програма на столично училище

Кикбоксът влиза в учебната програма на столично училище
0

Добра новина за почитателите на кикбокса. Този спорт в България ще се изучава вече и в училище. Кикбоксът влиза в учебната програма на столичното спортно 57-то средно училище „Св. Наум Охридски“.

„Столицата ни може да се похвали, освен с висше, вече и със средно учебно заведение в лицето на 57мо СУ, в което още от ранна възраст ще се изучава нашият спорт на най-високо ниво. Още една крачка напред и още една сбъдната мечта за този толкова социално значим спорт“, съобщават от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Още в първия ден на обявяване на програмата са се записали седем ученици. Тя ще стартира официално през учебната година 2020-2021. С основен принос това да се случи е клуб „STAR Team“.

„Това е огромен успех на професионално ниво за конфедерацията и за спорта кикбокс в България. Плод на сериозни усилия от страна на един от най-големите ни клубове „STAR Team“, който е номер 1 за 2019 г. и ръководството на спортното училище. Разбира се, с пълната подкрепа и съдействие от страна на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, преговорите се превърнаха в реалност“, посочват още от конфедерацията.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.