Начало Кикбокс и муай тай Калина Бояджиева: Спортът ни дава цел в живота, иначе просто съществуваме (ВИДЕО)

Калина Бояджиева: Спортът ни дава цел в живота, иначе просто съществуваме (ВИДЕО)

Калина Бояджиева: Спортът ни дава цел в живота, иначе просто съществуваме (ВИДЕО)
0

Калина Бояджиева изпраща 2023 г. с цели три световни титли по кикбокс, а накрая тя бе удостоена и с признанието за „Спортист на годината – жени“ от Националната асоциация на бойните спортове. 17-годишната българка е нареди след най-добрите състезатели изобщо света през изминалите 12 месеца, а следващата ѝ цел е класиране на Олимпийските игри в Париж през идното лято, където ще се включи в надпреварата по таекуондо. По този начин тя би могла да се превърне един от най-всестранно развитите ни атлети в новата българска история на спортните състезания.

Аз си поставям цели, но не знам кога точно ще бъдат изпълнени. Старая се да е възможно най-скоро и следващата ми цел е Париж 2024“, каза Бояджиева за Boec.bg.

Попитахме я и за съветите, които би дала на младите, за да стартират своята спортна кариера, макар самата тя все още да попада в тази графа, макар и стъпила върху подобни феноменални отличия.

Моят съвет към младите е, че трябва да опитат. Естествено, всички хора са различни и има опция, да не ти хареса. Но аз бих казала, че опитът си заслужава. Хареса ли ти, искаш ли да си поставиш постижими цели, както в моя случая, животът ще ти се усмихне. Иначе просто съществуваш. Така със спорта имаш цели всеки ден и ще си щастлив, защото можеш да надграждаш и да сравниш как си станал по-добър от предната седмица и наистина си заслужава“, сподели кикбоксьорката.

Калина коментира още и мотивацията, която я държи в залата, въпреки всички изкушения, които блазнят тийнейджърското око. Тя все още е непълнолетна и сме свикнали, че момичетата на нейната възраст тепърва откриват света на забавленията, като често загърбват стария си живот, за да се еманципират от своите семейства. В нейния случаи обаче спортът ѝ е дал нужния фокус, за да си подреди правилно приоритетите и днес да говорим за нея, като за един от най-добрите български спортисти.