Начало Кикбокс и муай тай Легендата Артс със съвет към Рико Верхувен

Легендата Артс със съвет към Рико Верхувен

Легендата Артс със съвет към Рико Верхувен
0

Трикрактният световен шампион в тежката категория на К1 Петер Артс даде ценен съвет на Рико Верхувен, след като носителят на титлата в тежка категория в GLORY спечели четиристранен турнир през уикенда.

Не веднъж кикбокс звездата е признавал, че именно Артс е неговият идол от дестството и винаги е искал да се бие като него, като сега легендата сподели впечатленията си от изминалото шоу. На него Верхувен трябваше да се бие с Джамал Бен Садик, но срещата пропадна заради контузия в гърба на белгиеца от марокански произход.

“Бих предпочел да го видя срещу Бен Садик, той е наистина голям и силен тип. Но, при всички положения, в момента има много малко момчета, които биха затруднили Рико. По мое време имаше 10 или 12 топ състезателя в тежка категория, сега не се сещам и за 5”, каза Артс.

50-годишната легенда добави и какво би искал да вижда по-често в играта на Верхувен.

“Смятам, че технически беше много добър и беше по-експлозивен от обичайното. Определено беше най-добрият боец и заслужено спечели. Разбира се, че той е в страхотна форма и затова печели много мачове. Но ми се иска да го видя да търси нокаута по-често. В крайна сметка – това искат да видят и хората”.