Начало Senshi Макс Сподаренко преди SENSHI: Готов съм за всичко на ринга!

Макс Сподаренко преди SENSHI: Готов съм за всичко на ринга!

Макс Сподаренко преди SENSHI: Готов съм за всичко на ринга!
0

Дни преди второто издание на професионалната бойна гала вечер по кикбокс, муай тай и киокушин SENSHI разговаряме с един от ключовите бойци – Макс Сподаренко от Беларус. Той е най-добрият кикбоксьор на страна си, носител е на световна и европейска купа и има зад гърба си десетки медали от различни първенства. Професионалният му рекорд е 34 битки, сред които 23 победи и 11 загуби.

На 20 април в зала „Арена Армеец“ Сподаренко ще се изправи срещу капитана на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов в двубой за Световния пояс на WAKO PRO. Вижте какво разкри и боецът от Беларус както за предстоящия мач, така и за себе си:

 

Г-н Сподаренко, на 20 април предстои да се изправите на ринга на SENSHI в двубой за Световния пояс на WAKO PRO срещу един от най-добрите български кикбоксьори Атанас Божилов. Какви са очакванията Ви за мача?

Много съм щастлив, че ще се бия на гала вечерта SENSHI и още повече – че имам възможността да се състезавам не за каква да е титла, а за Световния трофей на WAKO PRO. Предизвикателството ще бъде голямо и съм сигурен, че нашият мач ще бъде най-атрактивната битка за вечерта. Готов съм за абсолютно всичко на ринга.

Разкажете ни малко повече за тренировъчния ви режим.

Подготвям се изключително сериозно. Тренирам два пъти на ден, шест път в седмицата.

Как решихте да се захванете с кикбокс? Кога влязохте в залата за прът път?

Всичко започна благодарение на баща ми. Той е човекът, който ме вдъхнови да започна да се занимавам с кикбокс. Самият той е бивш военен и винаги ме е учил да не се отказвам и да се боря. Когато бях на 10 години той ме заведе на тренировка по кикбокс и всъщност от там тръгна всичко. Сега, години по-късно, не мога да си представя да не се бия на ринга.

Това, че баща Ви е бивш военен смятате ли, че е повлияло по някакъв начин на тренировките Ви и като цяло на кариерата Ви?

Баща ми винаги е следял както тренировките, така и развитието ми много отблизо. Не знам дали защото е бивш военен или защото ми е баща, но определено това имаше ефект. Той ме научи никога да не показвам слабост, дори на ринга. Това е урок, който ми е помагал в много трудни ситуации.

Срещу кого е бил най-тежкият Ви двубой?

Всяка среща има своята особеност, но категорично най-оспорваният мач в спортната ми кариера досега беше през 2013 година. На Световно първенство тогава се изправих срещу Магомед Магомедов от Русия.

Как бихте описали с няколко думи всичко, което се случва докато сте на ринга?

Преодоляване на себе си.

Имате ли идол сред кикбоксьорите?

Когато бяха тийнейджър много харесвах Бадр Хари. Сега нямам идоли. Обичам да гледам хубави, интересни мачове и да се уча от тях.

Самият Вие някога вдъхновявали ли сте някого да се захване с кикбокс?

Да, категорично. Отначало приятелите ми, хората, които бяха около мен, се запалиха по кикбокс. Когато видяха отблизо целия процес и цялата тръпка, която го съпътства– от подготовката в залата, през стъпването за пръв път на ринга до първата победа, самите те започнаха да тренират. За мен беше огромна изненада и когато съвсем непознати, които просто са гледали мои мачове, започнаха да ми пишат, че ги вдъхновявам. Чувството е много приятно.

Разкажете ни кой е Макс Сподаренко извън ринга.

Както може да си представите нямам много свободно време. Когато не съм на състезание или не тренирам, обичам да рисувам. Завършил съм художествено училище и рисуването всъщност е втората ми страст. Много обичам и да чета и най-вече исторически книги.

Участвали сте в световноизвестните кикбокс турнири W5 и си печелил десетки шампионски титли както на аматьорския, така и на професионалния ринг. Каква е тайната за успеха на всеки кикбоксьор?

Тайната е да си отдаден на това, което правиш и да го правиш със страст. Всичко останало е въпрос на опит, малко късмет и много, много подготовка.

Второто издание на SENSHI ще се проведе на 20 април, от 19 часа, в зала „Арена Армеец“. Билетите са на цени от 10 лв. и могат да се закупят от Eventim.bg и EPAYGO.