Начало Кикбокс и муай тай Муай тай легендата Джон Уейн Пар окачи ръкавиците (ВИДЕО)

Муай тай легендата Джон Уейн Пар окачи ръкавиците (ВИДЕО)

Муай тай легендата Джон Уейн Пар окачи ръкавиците (ВИДЕО)
0

Едно от най-заслужилите имена в богатата история на муай тая и кикбокса – Джон Уейн Пар, сложи край на бляскавата си кариера през изминалия уикенд.

45-годишният австралиец, който има десетки спечелени титли и пояси в пребогата си кариера, се оттегли от професионалния ринг на събитието „ONE Championship: X„. Галата се проведе на 26-ти март в Сингапур, а Пар търсеше победа номер 100.

Негов противник бе ушу специалистът от Филипните и бивш шампион на „ONE“ в лека категория Едуард Фолаянг. Двамата премериха сили в трирундова битка по правилата на муай тай, а победата отиде на сметката на 37-годишния азиатец.

Така Джон приключва кариерата си с баланс от 99 победи (45 нокаута) и 33 загуби.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Пар отдавна бе обявил, че именно това ще бъде неговият бенефис. Въпреки поражението, залата и редица известни бойци от близкото минало отдадоха нужната почит на Пар, който сложи край на 25-годишната си кариера с високо вдигната глава.

В последните години Пар отвори своя собствена школа в родината си, която се радва на сериозен успех. Именно в нея възнамерява да насочи цялата си енергия боецът, превърнал се в синоним на дълголетие и уважение в бойните спортове и среди.

Следващият месец навършвам 46„, заяви през сълзи австралийското величие.

Времето ми на ринга приключи. Имам успешна зала, тренирам много хора. Децата ми започват да се бият…