Начало Кикбокс и муай тай Националите по кикбокс тренират с шампиони от Украйна и Израел

Националите по кикбокс тренират с шампиони от Украйна и Израел

Националите по кикбокс тренират с шампиони от Украйна и Израел
0

Националните по кикбокс на България във всички стилове продължават своята подготовка край морето. Бойците от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай са на двуседмичен международен лагер на Национална спортна база „Спорт Палас“ във Варна.

Съставът на България включва 62 състезатели. Те се подготвят заедно с най-добрите кикбоксьори на Украйна и Израел. Украинските състезатели, които са на подготовка във Варна, са шампионите за 2021/2022 година Марк Гусар, Олег Бенкалович, Павел Замятин и Алексей Зенков.

У нас пристигнаха още и петима души от приднестровието в Молдова и един състезател от Латвия.

Програмата включва двуразови тренировки, които се провеждат в две зали. Те са под ръководството на националния селекционер Владимир Вълев и колегите му Галин Методиев (СК „Шуменска крепост“) и Димитър Димитров (СК „Тангра“) за ринг. Подготовката на кикбоксьорите в леките стилове на татами се водят от Иван Георгиев (СК „Стар Тийм“) и Стефан Костадинов (СК „Масару“).

През втората седмица натоварването започна под диктовката на украинските треньори. Предвидени са няколко базови тренировки за сила и издръжливост на стадиона в спортната база. Ще бъдат отработени основни техники и специфични такива. В програмата са включени тестове и разбира се обиграване под формата на спаринг. С отбора на Украйна е президентът на украинската федерация по кикбокс Олга Павленко. От страна на Израел пристигна дългогодишният международен съдия и заместник-председател Рамон Давид.

В началото на месец септември (02-04.09.2022 г.) във Варна предстои Държавно първенство по кикбокс в стиловете лоу кик и муай тай. Паралелно с тях ще се проведе и турнир по кикбокс в стил лоу кик за възрастова група 7-8 години. 

След това предстои Световното първенство за кадети в Йезоло, Италия (от 30.09 до 08.10.2022). Европейското първенство за мъже и жени тази година е между 11-ти 20-ти ноември в Анталия.