Начало Кикбокс и муай тай Кикбокс шампион напуска GLORY, обмисля преминаване в ММА

Кикбокс шампион напуска GLORY, обмисля преминаване в ММА

Кикбокс шампион напуска GLORY, обмисля преминаване в ММА
0

Шампионът на кикбокс веригата GLORY Артьом Вакхитов вече не е част от кикбокс организацията. Новината бе съобщена от американската медия mmafighting.com. 31-годишният боец е един от многото руснаци, които вече няма да са част от кикбокс веригата след началото на руската инвазия в Украйна.

Вакхитов, който има 22 победи и 6 загуби, ще бъде свободен агент и заяви, че обмисля преминаване към ММА. 31-годишният боец вече има победа над настоящ боец на UFC – Алекс Перейра. Руснакът надигра Перейра миналия септември в кикбокс двубой. Мениджърът на Вакхитов, Андрей Бусигин, разказва повече за плановете на шампиона.

Защо не? Готови сме. Артьом тренира ММА. Ако му прелдожат двубой с добър страйкър, а не срещу борец, ще бъде готов да приеме. За всички е по-интересно да гледат страйкър срещу страйкър. Хората харесват удари, ритници, добрата динамика…..изпратихме писма до мачмейкърите на UFC, за да ги уведомим, че Артьом е свободен агент“, разказва мениджърът.

Бусигин допълва, че боецът му има предложения и от ONE FC. Той се е срещнал с представители на азиатската верига в Сингапур.

„Ако Вакхитов избере ONE FC, има възможност да се бие с Роман Криклия за титлата в полу-тежка категория в кикбокса. Двамата са бивши съотборници, но това няма да ги спре да се бият.“

Руснакът споделя още, че има предложения Артьом да се бия в родината му в двубои с различни правила, както и в боксови и кикбоксови срещи.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".