Начало Интервюта Николай Атанасов пред Boec.bg: Искам да видя добра игра в клинч и завършено водене на срещата

Николай Атанасов пред Boec.bg: Искам да видя добра игра в клинч и завършено водене на срещата

Николай Атанасов пред Boec.bg: Искам да видя добра игра в клинч и завършено водене на срещата
0

От 03 до 05 Февруари в спортна зала „Младост“ на град Нова Загора ще се проведе Държавното първенство по муай тай. Състезанието е квалификация за предстоящото през март в Банкок – Тайланд  Световно първенство по муай тай и в него ще се включат всички състезатели с претенции за място в националния отбор на България. Очаквано в двудневната надпревара ще се изявят едни от най-титулуваните бойци сред които Стоян Копривленски, Йордан Янков, Станислав Вълчев, Севдалин Славов, Пламен Борисов, Стефан Петков, Християн Андонов. Новия формат на организация на първенствата наложен от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай през 2017 година с определяне на класове задължително ще привлече по – голям брой участници в Нова Загора и ще предложи качествени и атрактивни битки.

Преди турнира треньорът на националния отбор Николай Атанасов даде интервю пред Boec.bg.

– Г-н Атанасов, можете ли да ни дадете малко повече информация за предстоящото републиканско първенство по муай тай?
– Републиканското ще се проведе в град Нова Загора в зала „Младост“ от 3 до 5 февруари. Благодаря на ръководството на клуб „Прайд енд глори“, че се натовари с тази не лека задача.

– Какви са очакванията ви за републиканското и какво ви се иска да видите?
– Очаквам да видя едно повишено ниво на муай тай в България и подобрен технико-тактически арсенал от бойците.

– Републиканското е един вид изпит за всички, които искат да извоюват право за участие на световното първенство в Тайланд през март месец. Какво трябва да види националния треньор в самите бойци, освен да станат крайни победители, за да спечелят мястото си в националния отбор?
– Както казах – искам да видя повишено ниво подобрен арсенал.  Муай тай има своята специфика. Толерира се клинча. Искам да видя добра игра в клинч и една завършена постановка на водене на срещата. Освен спечелване на държавния шампионат в клас А, решаваща е и личната ми преценка.

– Можете ли да ни дадете малко повече информация за световното в Тайланд?
– Както всяка година до сега световното ще се проведе  март месец в родината на муай так – Кралство Тайланд от 10 до 22 март. Очакваме много голяма конкуренция и тежки срещи. Никой не ни подценява след вече 5-6 години много добри представяния. Никога не е лесно на такива големи форуми.

– Какво ще посъветвате всички участници на републиканското и евентуално на световното?
– Вече няма време да им казвам да тренират здраво, защото каквото са направили до сега това е. Да дадат всичко от себе се на първенството. Колкото до бъдещия национален отбор,  момчетата и момичета знаят какво предстои преди световното и че е много тежко.  Трябва да са подготвени много добре за предсъстезателния лагер.
Пожелавам успех на всички и нека по-добрите и подготвени да победят. Ще се видим в Нова Загора.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.