Начало Senshi Николай Йоргов с втора поредна победа на SENSHI

Николай Йоргов с втора поредна победа на SENSHI

Николай Йоргов с втора поредна победа на SENSHI
0

След като откриващата среща на второто издание на SENSHI завърши с българска победа, Николай Йоргов продължи успешната серия на родните състезатели и взе категорична победа.

Състезателят на столичния клуб „Армеец“ надви възпитаника на кикбокс легендата Петер Артс – Томас Дуве от Холандия. Двубоят се проведе по правилата на K-1, а категорията на двамата бойци бе 80 кг. Сребърният медалист от световното по карате киокушин от 2013-та година завоюва победата след единодушно съдийско решение – 3:0.

Йоргов започна много концентрирано мача и още от самото начало вкара няколко силни ритника, за които Дуве нямаше отговор. На няколко пъти боецът на Петер Артс се озоваваше на земята след мощните комбинации на родния боец, който не спираше да пресира и да търси всяка удобна възможност за нокаут.

Най-равностоен бе третият рунд, когато Дуве започна на свой ред да пласира мощни удари с ръце в тялото на Йоргов, но българинът стоеше здраво стъпил и на няколко пъти контрира съперника си.

В крайна сметка съдиите около масата отсъдиха безапелационно 3:0, с което Николай Йоргов постигна втора победа на ринга на SENSHI.