Начало Senshi Петър Стойков откри второто издание на SENSHI с убедителна победа

Петър Стойков откри второто издание на SENSHI с убедителна победа

Петър Стойков откри второто издание на SENSHI с убедителна победа
0

Второто издание на най-новата бойна верига у нас – SENSHI, започна по възможно най-добрия начин. В столичната зала „Арена Армеец“ първи на ринга излязоха Петър Стойков и руснакът Омар Магомедов, които се изправиха един срещу друг в първия от общо 4-те двубоя по правилника на Световния киокушин съюз (KWU) – International Professional League.

22-годишния Стойков достигна до победата след като съдиите край ринга отсъдиха категорично 3:0 в негова полза.

Категорията на двамата бе 70 кг, а рефер между въжетата бе Сенсей Захари Дамянов.

Първия рунд започна равностойно и двамата бойци влизаха на размени без никакви притеснения. Състезателят на клуб „Самурай“ успя да пласира няколко много силни ритника в тялото на руснака, който обаче рядко отстъпваше назад.

Втората част започна мълниеносно – Стойков изпозлва бързината си и успя да пласира много качествен удар с коляно в главата на Магомедов. От своя страна 23-годишният руснак опита няколко спининг бек фиста, но родната каратека пазеше висок гард и не позволи да му бъде нанесено сериозно попадение.

Финалният рунд започна с тейкдаун за Магомедов, но до края битката вървеше удар за удар, като Петър Стойков не позволи да бъде притиснат сериозно и благодарение на бързите си ръце завърши рунда с няколко силни комбинации в главата и тялото на противника.

 

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.