Начало Кикбокс и муай тай Новият шеф на Конфедерацията по кикбокс и муай тай впечатлен от GRAND FIGHT ARENA

Новият шеф на Конфедерацията по кикбокс и муай тай впечатлен от GRAND FIGHT ARENA

Новият шеф на Конфедерацията по кикбокс и муай тай впечатлен от GRAND FIGHT ARENA
0

Новоизбраният председател на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай Красен Кръстев започна активно да работи по задачите си, а в събота вечер дори бе специален гост на новата бойна верига GRAND FIGHT ARENA. Кръстев, който в понеделник получи доверието на членовете на централата по време на извънредното Общо събрание, бе един от многото ВИП гости на събитието. Новият шеф на родния кикбокс и муай тай изгледа двубоите в стил ММА и К-1, а накрая дори бе поканен да награждава победителя на един от двата топ двубоя на вечерта – този между Даниел Илиев и британеца Джордан Смит. Бългринът победи с атрактивен нокаут във втория рунд.

Специално за Boec.BG Красен Кръстев се съгласи да сподели впечателнията си от новата бойна верига:

„Видях много добра организация. Имаше добра атмосфера, много публика, шоу и истински боен дух. За нивото на битките бих си позволил да коментирам само тези по кикбокс. Мачовете бяха атрактивни и си личеше, че състезателите са се подготвили сериозно, а не както сме виждали някой път – колкото да отбият номера“, коментира Кръстев. Той призна, че е впечатлен от показаното от българските кикбоксьори и смята, че имат голям потенциал. „Нека продължат да работят и по-сериозно, за да вдигат нивото си и да се ориентират към по-сериозни противници“, добави шефът на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай тай.

Красен Кръстев посочи, че не е останал изненадан от пълните трибуни в зала „Асикс Арена“ в събота, като според него има възраждане на тези спортове в световен мащаб. „Нека има повече такива вериги, за да може момчетата да има имат възможност за изява и да вдигат класата си. Ние от Конфедерацията стратегически ще съставим календар за следващата година кога има международни и кога държавни първенства, за да се видят свободните дати за подобни гали и вериги. По-този начин да предпазим и момчетата, да им дадем възможност да поддържат форма и да си планират програмата.“