Начало Кикбокс и муай тай Пернишкият клуб по кикбокс „Боец“ ще тренира в обновена зала

Пернишкият клуб по кикбокс „Боец“ ще тренира в обновена зала

Пернишкият клуб по кикбокс „Боец“ ще тренира в обновена зала
0

Пернишкият клуб по кикбокс „Боец“ от днес се радва на обновена спортна зала. Тимът се подготвя в едно от помещенията на комплекс „Дружба“, като в крилото бе извършен ремонт на стойност 93 042 лв. с ДДС. Средствата са осигурени изцяло от Министерство на младежта и спорта.

„Тази зала е пример как с малко средства може да се постигне нещо много полезно за града. Надявам се да продължим по същия начин това добро сътрудничество, за да може да се подобри спортната инфраструктура и състезателите в различните видове спорт да могат да се подготвят пълноценно и да защитават честта на България. Вашият град е раждал големи шампиони, от които страната ни има нужда и ние сме длъжни да помагаме“, заяви министър Красен Кралев.

Освен кикбоксьорите, в обновеното крило ще тренират волейболен клуб „Миньор“ Перник и над 180 момичета от клуб по художествена гимнастика „Виктория“. Обновяването на залата стартира през месец юли 2019 г. по инициатива на Община Перник и след одобрен проект внесен в ММС . След ремонта залата разполага с нова подова настилка, подменени са електрическата инсталация и осветителните тела, инсталирани са предпазни прегради на прозорците и е монтирана волейболна мрежа.

Министър Кралев разгледния целия комплекс, в който се помещват зали за бокс, борба, вдигане на тежести и таекуондо. След като се запозна с условията, при които се подготвят тежкоатлетите министърът се ангажира ММС да финансира обновяване на залата им.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.