Начало Видео Красимир Кирилов: Вървим в правилната посока! (ВИДЕО)

Красимир Кирилов: Вървим в правилната посока! (ВИДЕО)

Красимир Кирилов: Вървим в правилната посока! (ВИДЕО)
0

Старши-треньорът на националния отбор по кикбокс в ринговите стилове Красимир Кирилов също говори специално за Boec.bg за Европейското първенство в Братислава. От неговия състав сребърен медал спечели капитанът на националния отбор по кикбокс Атанас Божилов – „лоу кик“ стил, а Християн Кънчев взе бронз в стил К-1.

 

 

Доволен ли сте от представянето на това първенство?

-Да, доволен съм, предвид, че съставът е млад. Шест от състезателите са юноши старша възраст и тепърва влизат при мъжете. Даже това им е първо първенство при мъжете. Добре се представиха на фона на цялото първенство. Доволен съм от капитана (б.р. – Атанас Божилов), който за пореден път доказа, че е страхотен боец. Пореден финал с боец от Русия, като този път му липсваше и малко късмет и се измори в третия рунд, а можехме да вземем и титлата.

Това първо участие на юношите при мъжете дава ли ни големи надежда за бъдещи успехи?

-За тези момчета влизането при мъжете е важен психологически момент. Защото те тепърва се запознават с нивото и в следващото състезание ще се представят по съвсем друг начин. Но трябва да ви кажа, че на всички много малко не им достигна. Повечето загубиха срещите си с по 1:2 съдийска гласа, което е показателно, че работата, която се върши по клубовете е правилна.

Преди участието ви в Братислава се включихте и в лагера във Варна. Той как ви се отрази?

-Подготовката ни се отрази много добре, както и семинарът във Варна, който организира Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай. Там се видяха много неща. Свериха се часовниците.

Какво ви предстои и какви цели си поставяте?

-Следва Европейското първенство в Марибор, Словения в ринговия стил „фул контакт“. След това имаме още едно държавно първенство. Подготовка и план за следващата година.

Кикбоксът е все по-предпочитан спорт и за аматьорите и за спортуване в свободното време. Може ли това да се отрази и на националните отбори?

-Естествено. Ние първо търсим масовост в този спорт, оттам изграждане на високо спортно майсторство. Когато има повече деца, които влизат в залите, естествено, че имаме по-добро развитие. Тепърва ще започнем да сме в елита на световния кикбокс.

Има ли такава тенденция?

Разбира се! Миналата година имахме двама световни шампиони, които сега за съжаление не успяха да участват в Братислава. Единият заради контузия. Затова избрахме тези млади състезатели, които скоро ще бъдат гръбнакът на националния отбор и ще бъдат в елита на кикбокс. Трябва да ви кажа, че и при юношите младша, и при юношите старша възраст имаме много добри бойци, които максимум до 2-3 години ще бъдат  в националния отбор. Вървим в правилна посока. Това е бъдещето!