Начало Видео Иван Георгиев: Нашите се биха много мъжки! (ВИДЕО)

Иван Георгиев: Нашите се биха много мъжки! (ВИДЕО)

Иван Георгиев: Нашите се биха много мъжки! (ВИДЕО)
0

Boec.BG говори със старши-треньора на националния отбор по кикбокс в татами стиловете Иван Георгиев след участието ни на Европейското първенство за мъже и жени в Братислава, Словения в стиловете К-1, „лоу кик“ и „киклайт“. Със 7 медала и европейска титла се завърна днес у нас националният отбор по кикбокс на България. Номер 1 в категория до 55 килограма на татами, стил „кик лайт“, при жените стана Албена Ситнилска. Иван Кръстанов и Кирил Илиев взеха сребърни медали, а ветераните Бойко Янчев и Петьо Ташев съответно бронзови отличия.

 

Г-н Георгиев, с какво настроение се прибирате от Европейското първенство в Братислава?

-За щастие – в доста добро настроение. Според мен постигнахме програма минимум, но все пак сме доволни, тъй като имаме титла при жените в категория до 55 кг., стил „кик лайт“, спечелена от Албена Ситнилска. Освен това имаме още два сребърни и два бронзови медала в стиловете на татами. Отделно имаме и медали в ринговите стилове, което като цяло е доста добро постижение за мъжко първенство.

Седем медала – това добре ли е?

-Определено! Винаги може и повече, но на такова ниво никога не може да направим прогнози точно, какво ще се случи. Хората дадоха абсолютно всичко от себе си, биха се много мъжки и истината е, че дадоха максимума.

 Впечатленията ви от организацията на първенството в Братислава и няколко думи за конкуренцията?

-Ние, като сравнение с останалите, сме определено в елита на Европа – и в татами, и в ринговите стилове. Хората знаят за нас, хората се съобразяват с нас. За съжаление не сме чак толкова голям отбор, но за групата, която сме, постигаме доста добри резултати. Колкото до впечатлението ми от състезанието – силно първенство. Нямаше нито един случаен състезател, ама нито един – категорично. Нямаше лесен мач и истината е, че ако нямахме добра подготовка, благодарение на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай и на всички хора, които са спомогнали по някакъв начин да се случат нещата, че така да бъдем подготвени за там, нямаше да ни е толкова добре и лесно. Хората издържаха и всичко беше наред.

Казвате подготовка… в навечерието на Европейското първенство бяхте част от един интересен лагер във Варна с участието на световни звезди в кикбокса. Доколко ви помогна това?

Определихте го като доста интересен, аз бих го определил като уникален. В България такова събитие не се е случвало. Дойдоха хора, които в момента са топ ниво и са толкова известни, че само имената им могат да мотивират всички хора да дойдат на събитието. Помогна ни този лагер. Ние вече бяхме в неформална обстановка, защото бяхме приключили с лагера за европейското. Там само доработвахме някои неща. Беше доста, доста полезно. Повдигна духа, спомогна много за колектива. Много добре ни се получиха нещата. Семинарът беше страхотен!

Какво ви предстои до края на годината?

-На първо време възстановяване няколко дни и започваме подготовка за  Европейското първенство в стиловете „лайт контакт“, „пойнт файт“ и „фул контакт“. Има по-малко от месец до него и  трябва да възстановим щетите, да добавим другите хора, които не успяха сега да вземат участие в Братислава. Има няколко републикански първенства от календара на Конфедерацията до края на годината, но основното ни е първенството в Марибор. Всичко върви по план и мисля, че би трябвало да ни се получат нещата добре.