Начало Кикбокс и муай тай Пет медала за СК “Терес” от Републиканското по кикбокс в Свиленград

Пет медала за СК “Терес” от Републиканското по кикбокс в Свиленград

Пет медала за СК “Терес” от Републиканското по кикбокс в Свиленград
0

През изминалия уикенд в Свиленград се проведе Държавното първенство по Кикбокс в трите стила: Фул контакт, Лайт контакт и Пойнт Файтинг. В надпреварата се включиха над 40 клуба от цялата страна.

СК “Терес”, Пловдив бе представен от пет участника в стил Лайт контакт. И петте се завърнаха с медали от турнира, като четирима достигнаха до финалите и имаха възможност да се борят за златни отличия.

При най-малките Георги Иванов завоюва златото в оспорван финал срещу представител на врачанската школа. Жоро тренира в клуба от около половин година, но показа, че с упоритост и желание може да се постигнат много добри резултати за кратко време.

Втория участник от СК “Терес” бе Черкез Илиев. На полуфинала той се изправи срещу противник от софийския клуб „Иккен“. Състезателя от Пловдив се справи много добре и успя да извоюва победа над противника си. На финала обаче именно друг съперник от същия софийски клуб успя да наложи играта си и да спечели двубоя. Така Черкез завоюва сребърен медал в първото си участие на Държавно първенство.

Третият участник от пловдивския клуб в същата възрастова група (10-12 години) бе Викторя Янкова. Жребият отреди на полуфинала да се изправи срещу представителка на клуба домакин „Тангра“. Вики без проблемно успя да наложи своята игра и да завоюва победа. На финала обаче не успя да се наложи и загуби от представителка на клуб „Масару“. Сребро и за Виктория от първото и участие на републиканско първенство.

Димитър Ибрям бе другият представител на Терес, който взе участие на този турнир. Само преди три седмици Митко направи своя дебют в стил Кик лайт, записвайки една победа и една загуба в Каварна. В Свиленград Митко се изправи срещу представител на СК „Ахил“, Варна. Двубоя бе много оспорван. През по-голямата част на първия рунд Митко водеше по точки, но леко отпускане в края на рунда позволи на противника му да скъси разликата – първия рунд приключи с 2:1 съдийски гласа в полза на Митко. Във втория рунд представителя на варненския клуб се хвърли ожесточено в битката и успя да навакса с точките. Митко загуби срещата с няколко удара разлика и не успя да се класира за финала, и остана на трето място.

При най-тежките Артин Маргусян се изправи на финала срещу носителя на Световната купа от Италия 2016 Михаил Динев. Опита на титулувания представител на бургаския кикбокс клуб „Аякс“ си каза думата и Артин загуби финала, оставайки със сребърен медал.

Равносметката от последното за тази година Държавно първенство за СК „Терес“ е 1 златен, 3 сребърни и 1 бронзов медал.

След 20 годишно прекъсване Свиленград бе отново домакин на Държавно първенство по Кикбокс. Турнира се организира от братския на нас клуб „Тангра“. Турнира бе в памет на 20 годишнината от смъртта на първооснователя на кикбокса в Свиленград Красимир Попгеоргиев, изгpaдил шĸoлa oт cъcтeзaтeли, чacт oт ĸoитo и дo днec aĸтивнo ce зaнимaвaт cъc cпopтнa и opгaнизaциoннa дeйнocт във фeдepaциятa пo ĸиĸбoĸc.
В негова чест бе връчена купа за най-техничен състезалел в стил „Фул“ контакт. Kyпaта cпeчeли Димитъp Димитpoв, cъcтeзaтeл от вapнeнcĸия ĸлyб „Бoил”.