Начало Кикбокс и муай тай Пресконференция на националния отбор по муай тай за провелото се Световно първенство

Пресконференция на националния отбор по муай тай за провелото се Световно първенство

Пресконференция на националния отбор по муай тай за провелото се Световно първенство
0

Десетото участие на страната ни в Световно първенство по муай тай, донесе поредното уникално представяне за България в този спорт.

От 10 до 19 Март в шампионата на планетата, който традиционно се провежда в столицата на Кралство Тайланд, се включиха за участие повече от 400 състезатели от цял свят.

Националния отбор на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай бе в състав от 13 състезателя във възрастовите групи мъже, жени и кадети и реализира 12 призови места от които 6 Световни титли, 2 Вицесветовни и 4 бронзови отличия.

Успешното представяне на националната гарнитура е закономерен резултат, компонент от много фактори – високата мотивация на състезателите, добрата им физическа и психическа устойчивост, точната треньорска преценка и селекция на състезателите, проведения предсъстезателен лагер и разбира се силния колективен дух и воля за победа.

В проведената вчера в пресклуб България пресконференция на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай участие взеха всички Световни шампиони във възрастова група мъже, Изпълнителният директор на Организацията г-н Димитър Спасов, Председателят на БККБМТ г-н Виктор Меламед и треньорите на представителния ни отбор – Николай Атанасов и Красимир Колев.

Участието в тазгодишното издание на Световния шампионат е знаково за всеки един от Световните ни шампиони и сбъдва техните стремежи, усилия и очаквания:

Първа световна титла за Станислав Вълчев – неотменен титуляр в българския състав още от възрастова група кадети, Вълчев преодоля най-голямото препятствие в спортната си кариера до момента и триумфира на ринга в Банкок 2017 показвайки завидна воля и характер!

Напълно очаквана и закономерна първата световна титла на Стоян Копривленски в категория до 71 кг. е тържество за всички привърженици на спорта муай тай в страната ни. Топ боец на България Копривленски показа стил, технически възможности и умения на елитен спортист на международно ниво!

Трета Световна титла увенча участието на най-комплексния ни състезател в състава Йордан Янков в категория до 81 кг., безапелационен победител и в четирите си мача Йордан Янков без съмнение е гръбнака на отбора.

Участието на Кристиян Георгиев в Световния шампионат донесе за състезателя ни втора поред Световна титла и безспорния респект на всички участници с постигнатия резултат, а именно три срещи – два нокаута и един технически нокаут.

Първа Световна титла в спортната си кариера завюва и състезателят ни в тежка категория Пламен Борисов. Носител на бронзов и сребърен медал от предходните си участия, тази година Пламен Борисов постигна очакваното най-високо отличие и с гордост развя трикольора на ринга в Тайланд.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.