Начало Кикбокс и муай тай СК Боил номер 1 по медали в родния кикбокс за 2019-та година

СК Боил номер 1 по медали в родния кикбокс за 2019-та година

СК Боил номер 1 по медали в родния кикбокс за 2019-та година
0

Състезателите на варненския клуб спечелиха общо 89 медала.

Клуб по кикбокс „Боил“ отново разби конкуренцията в този спорт у нас. Техните възпитаници съумяха да стигнат до 86 отличия от държавния календар – 40 златни, 30 сребърни и 16 бронзови медала, а от Европейски и Световни първенства взеха три бронзови медала.

През февруари „Боил“ стана държавен шампион отборно в стил „фул контакт“ и Отбор номер 1 на град Варна в класацията на спортните журналисти.

Два месеца по-късно те спечелиха държавната отборна титла в К1, а освен това станаха втори в в стил „лоу кик“.

През ноември „Боил“ отново стана отборен шампион на България във „фул контакт“.

В края на годината варненският клуб ликува като Отбор номер 1 на Варна в индивидуалните спортове за 2019 година в анкетата на Община Варна и спортните журналисти.

Признание получи и главният треньор на „Боил“ – Красимир Кирилов. Той взе наградата на Общината за учител на годината в областта на професионалната подготовка. Кирилов бе избран и за треньор номер 1 на Варна за месец февруари, а освен това бе отличен като наставник на номиниран състезател в десетката на спортното училище – Теодор Христов.

„Всички състезатели проявиха старание, отговорност и професионализъм. Тренираха със желание и настроение, и работата, която вършехме в залата, им позволяваше да се явяват добре подготвени и в оптимална форма за състезания. В тях те получиха адекватна отплата за положените усилия с титли, медали и отборни и индивидуални призове. Благодарение на моите бойци се почувствах като специален треньор“, заяви Красимир Кирилов за petel.bg.

Клуб „Боил“ разполага с 42-ма картотекирани състезатели, които тренират в 4 спортни бази – две в ТУ, и по една в спортен комплекс „Локомотив“ и СОУ „Любен Каравелов“.

Заниманията в клуба се водят от петима треньори – Красимир Кирилов, Христо Христов, Владимир Толостонок, Александър Чакъров и Здравко Василев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.