Начало Кикбокс и муай тай Стартира професионална лига по кикбокс „Ultimate Team Fight”

Стартира професионална лига по кикбокс „Ultimate Team Fight”

Стартира професионална лига по кикбокс „Ultimate Team Fight”
0

Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай обяви създаването на Професионална лига по кикбокс „Ultimate Team Fight”. Това стана днес по време на пресконференцията в Пресклуб България

Съпредседателят на конфедерацията Димитър Ангелов обяви, че основната цел на лигата е популяризирането на кик бокса като спорт, развиващ физическите, психическите и морални качества на практикуващите, възможност за натрупването на значителен игрови опит от състезателите, селекция и избор за националните отбори, изработване на национална ранглиста за всяка категория, както и селекция и избор на състезатели с потенциал за професионално развитие и атакуване на Европейски, Световни и други титли на WAKO PRO.

В първото издание на лигата ще участват 5 отбора – ИККЕН, Делта Гард, Боен клуб НСА, Ред тийм и Пловдив Терес. Срещите ще бъдат в 7 категории – до 60, 65, 70, 75, 80 , 85 и +85 кг. Всеки мач ще бъде по регламента на К1 в 5 рунда по 2 минути.

Отборът победител в крайното класиране ще получи премия от 15 000 лв, а вторият – 7 000 лв. Отделно ще се получават премии за всеки мач.

Първият двубой е на 8 април в зала „Сиконко” в София между отборите на Делта Гард и Боен клуб НСА. Повечето срещи ще се играят в столицата, но идеята на организаторите е да има мачове и в други градове на страната.

Вече е договорено един от най-интересните двубои между Делта Гард и ИККЕН да бъде на 27 май във Варна. На 10 юни в София ше се проведе Мач на звездите, в който ще участват шампионът в лигата и най-добрите състезатели в различните категории от другите отбори.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.