Начало Кикбокс и муай тай Димитър Ангелов: Очаквам поне два златни медала от Световното по муай тай

Димитър Ангелов: Очаквам поне два златни медала от Световното по муай тай

Димитър Ангелов: Очаквам поне два златни медала от Световното по муай тай
0

„Очакваме поне два златни медала от световното първенство по муай тай, което в момента се провежда в Тайланд“

Това обяви съпредседателят на конфедерация по кикбокс и муай тай и член на управителния съвет Димитър Ангелов по време на гостуването си в предаването ‘Зона Спорт’ с Крум Савов по РИНГ ТВ.

„Делегацията на националния ни отбор по муай тай се води от съпредседателя на БККМТ Виктор Меламед, който е и почетен консул на Тайланд. Първенството се провежда под егидата на федерация по муай тай на домакините, която е аматьорска асоциация. Затова тайландският отбор е символичен, където участват предимно студенти. Първенството обаче е се провежда по профи правилник, което е правилният път.

Нашите състезатели също са аматьори, затова играят с налакътници, протектори. В края на турнира има едно ПРО-АМ състезание, където се играе без каски, по аматьорски правилник, който не влиза в класирането. Там също сме имали шампиони.

Ние заминахме с 14 представители, от които очакваме поне два златни медала. В първия ден от турнира регистрирахме пет победи и три загуби.“

Димитър Ангелов коментира също така и предстоящата национална лига по кикбокс, която започва на 2-ри април и ще продължи малко повече от 2 месеца. В нея участие ще вземата шест отбора от различни градове, които ще премерят сили помежду си, след което ще бъде излъчен и шампиона.

„На първия етап участие ще вземат само родни бойци, макар че имахме заявки от беларуски и украински отбори. Лигата ще бъде по примера на футбола – отборно по категории с размяна в седем кръга. Единият кръг ще бъде един град, следващия в друг и така. Там ще играят най-добрите ни състезатели, сред които седем световни шампиони, още толкова европейски. Много тежка лига, три рунда по три минути, изключително атрактивна с много нокаути. Обещаваме да бъде много интересно.“

През месец май ще има професионална галавечер по кикбокс, която ще се проведе във Варна. В нея участие ще вземе трикратния световен шампион Владимир Вълев – Питбула.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.