Начало ММА Светлозар Савов с отворено писмо до KSW, иска преиграване на срещата с Antoni Chmielewski
0

Светлозар Савов с отворено писмо до KSW, иска преиграване на срещата с Antoni Chmielewski

Светлозар Савов с отворено писмо до KSW, иска преиграване на срещата с Antoni Chmielewski
0

Българският боец Светлозар Савов излезе с отворено писмо към една от най-големите организации по ММА KSW. В него той настоява двубоят му с поляка Antoni Chmielewski да бъде преигран заради груба грешка на съдиите.

Реферите на срещата си „затвориха очите“ и отсъдиха нокаут в полза на неговия противник след събаряне на земята след нечист удар с глава.

Прикачваме и правилника на веригата, където ще може да прочетете, че това не е позволено, както и видео от двубоя, за да се уверите в правотата на нашия боец.

Ето цялото отворено писмо на Светлозар Савов:

„Казвам се Светлозар Савов и съм състезател по ММА от България. В началото на тази година подписах договор с най-голямата и добра организация в Европа-KSW. Силно съм впечатлен и се гордея с това, че имам възможност да участвам в техните събития. Мисля че те ще се докажат, като една от най-големите професионални организации които правят подобни спортни зрелища.

За 5-ти март 2016г. бях поканен да участвам в гала вечерта KSW34, като първоначалният ми партньор беше сменен 4 дни преди боя, но това не ме смути и приех новия съперник. Подготовката ми мина перфектно, без травми, изпълних всичките си програми направени от професионални треньори. Имах за спаринг партньори едни от най-добрите български ММА състезатели, които са се доказали и на международния ринг – Никола Дипчиков, Георги Валентинов, Валентин Бенишев, Росен Димитров и други. Кондиционен треньор ми е Станислав Събев. Специализирал едно от най-реномираните обучения в САЩ и доказал способностите си на няколко големи световни състезания.

Пристигнах в Полша на 3-ти март и бях посрещнат подобаващо, като ни бе подсигурено всичко, от което имаме нужда аз и моят екип. Държа да отбележа, че всичко от хотел Мериот до условията за тренировка и адаптация беше перфектно. Имаше специална програма, бяхме запознати с всички правила и задължения като участници. В деня на събитието 5-ти март се чувствах чудесно, изпълнен със сила и увереност и както всеки състезател излязох за да победя. Уви, загубих срещата. Според мен и екипът ми по нелеп начин. До момента на края, се държах доста добре на ринга и успях на два пъти да разклатя противника, като първия от които доста сериозно. При едно от събарянията бях ударен глава с глава от противника ми, като аз бях ударен в областта на челюстта, а опонента ми с челото си. В следствие на което изгубих съзнание и загубих срещата. По правилата на KSW ударът с глава е забранен. От екипа ми по време на падането не са видели точно какво се е случило, поради ъгъла от който са наблюдавали и след преглед на видео записа след срещата, ясно се вижда как с падането противника ми Chmielewski ме удря и с глава. Дори и да е без умисъл това е забранен приом в боя и записан в правилника на KSW като такъв. От зададените въпроси към част от екипа на KSW какво трябва да се направи от наша страна в дадения случай, срещнахме незаинтересованост дори и насмешка, което ни накара да мислим, че няма смисъл да пускаме контестация. Боя е бой и винаги има победител и победен. Тази загуба не може да бъде причина за колебание.

Гледам напред и след кратка почивка започвам усилени тренировки и подготовка. Може ли някой да си представи колко много труд, упоритост и лишения са необходими за една тримесечна подготовка и представете си след този така наречен инцидент да разбере, че боя не само няма да се преразгледа, ами дори срещата е обявена за KO на вечерта с приом забранен по правилата на KSW!!! Къде е феърплея, къде са тук безпристрастните съдии?!?! Къде е достойнството на кичещия се със слава боец, спечелил по този начин двубоя?!?! Приех загубата с вдигната глава, знаейки че в кариерата на много бойци има и моменти на поражение и ще се връщам на ринга всеки път докато мога и ми се дава такава възможност. Очаквам преразглеждане на съдийското решение и на управата на KSW. Вярвам в техния безпристрастен професионализъм. Надявам се, това че съм Български боец, а не Полски, да не рефлектира по никакъв начин върху решението на съдиите. Гордея се че се бия в тази организация и ще се върна в клетката по силен от всякога!

С уважение: Светлозар Савов-БЪЛГАРИЯ“

Надяваме се организацията да отговори положително и срещата да бъде обявена като несъстояла се и да се преиграе. Сигурни сме, че тогава резултатът ще бъде друг – в наша полза, но чрез чиста игра!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.