Начало Кикбокс и муай тай Супер сблъсък се задава. Теодора Кирилова излиза срещу турска звезда

Супер сблъсък се задава. Теодора Кирилова излиза срещу турска звезда

Супер сблъсък се задава. Теодора Кирилова излиза срещу турска звезда
0

Една дългоочаквана и много интригуваща среща се задава още тази седмица. В събота, 14-ти май, в Пловдив българската бойна звезда Теодора Кирилова ще се изправи срещу една от най-титулуваните туркини Фунда Алкайс.

Това ще се случи по време на галата PRO FIGHT 19. Събитието ще се проведе в зала „Колодрума“ от 19:30 ч. Билетите се разпространяват в мрежата на Eventim.bg. Пропуските са на цена от 15, 25 и 40 лева. Може да се направи и резервация на VIP маса на следните телефони: 0988839383 и 0887577727.

Досега имаше два неуспешни опита да се проведе този мега сблъсък, но отлагането ѝ бе по вина на турската страна.

30-годишната Фунда Алкайс има сериозна визитка и кариера на профи ринга. Тя е световен шампион по кикбокс, световен и европейски по муай тай, както и 28 пъти републикански шампион на южната ни съседка. На професионалния ринг има впечатляващите 44 мача, от които 37 победи и едва 7 загуби. Псевдонимът ѝ е „Воинът“.

Теодора Кирилова е най-добре представящата се родна състезателка по кикбокс и муай тай. Тя е двукратна световна и трикратна европейска шампионка, и непобедената на професионалния ринг (9-0). В началото на годината състезателката на клуб „Армеец“ победи коравата испанска Луиза Бургос със съдийско решение, а през септември 2021 постигна изключително престижен успех над класната и опитна французойка Синди Силвестре.