Начало Кикбокс и муай тай Теодор Христов демонстрира глад за успехи преди битката му с Муртел Грьонхарт в Glory (ВИДЕО)

Теодор Христов демонстрира глад за успехи преди битката му с Муртел Грьонхарт в Glory (ВИДЕО)

Теодор Христов демонстрира глад за успехи преди битката му с Муртел Грьонхарт в Glory (ВИДЕО)
0

Теодор Христов е изправен пред най-сериозното си предизвикателство до момента в кариерата, когато на 23 декември се качи на ринга в Glory за срещата си с Муртел Грьонхарт. Българинът обаче не е притеснен от този факт, а напротив – той демонстрира глад за успехи седмица преди галата в Ротердам.

Смятам, че съм много по-бърз от него и ще мога да го изпреварвам във всяка една ситуация. Желанието ми за победа също е много по-голямо. Той има доста опит. Доста силов съперник е. Разчита много на засечки. Надявам се, че мачът ще премине както трябва, ако спазвам тактическите указания“, каза Христов пред Sportal.

Това ще е мач №100 за нидерландеца в кариерата му, докато нашето момче ще се качи едва на 19 път на ринга. Двамата имат и 13 години разлика във възрастта, така че са на практика две различни поколения кикбоксьори.

Теодор Христов със сигурност ще попадне в топ 10 на бойците в полусредна категория, ако победи Муртел Грьонхарт, тъй като в момента опонентът му е класиран под №7 в ранкинга.

Glory 90 ще се проведе на 23 декември с начален час 20:00 часа българско време. Мачът на българина се очаква да започне около 22:30 часа.