Начало Кикбокс и муай тай „Вокил“ спечели отборната титла на първото държавно първенство по кикбокс

„Вокил“ спечели отборната титла на първото държавно първенство по кикбокс

„Вокил“ спечели отборната титла на първото държавно първенство по кикбокс
0

Варненският клуб „Вокил“ спечели отборната титла на първото държавно първенство по кикбокс за 2023-а година.

Шампионатът в стил фул контакт се проведе в спортна зала „Христо Ботев в град Козлодуй. Домакин на събитието бе местният спортен клуб „Голдън Бойс“ с председател Георги Вачев със съдействето на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Представителите на варненският клуб „Вокил“ спечелиха отборната титла с актив от 8 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медали.

Втори се наредиха кикбоксьорите на клуба домакин „Голдън Бойс“ с 4 златни отличия, 4 сребърни и 1 бронз. Третото място на почетната стълбичка заслужиха състезателите на варненския клуб „Боил“ с актив от 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медали.

На официалното откриване на държавното първенство в гр. Козлодуй, председателят на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай – Галин Димов връчи почетни плакети на официалните гости г-жа Маринела Николова – Кмет на Община Козлодуй и г-жа Мария Георгиева – експерт към Министерство на младежта и спорта .

Следващата седмица на 11.02.2023 г. – събота в гр. Велико Търново ще се състои Общото събрание на федерацията по Кикбокс. Изборният форум ще започне в 13.00 ч. в хотел „Панорама“. Единствен кандидат за ръководния пост на кикбокса е настоящия председател Галин Димов, за който това ще бъде втори мандат, ако спечели избора.

Следващото състезание в спортния календар на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай е Държавното първенство в стил лоу кик от 10 до 12 март 2023 г. в гр. Шумен.