Начало Кикбокс и муай тай Християн Корунчев на лагер в Беларус преди GRAND FIGHT ARENA

Християн Корунчев на лагер в Беларус преди GRAND FIGHT ARENA

Християн Корунчев на лагер в Беларус преди GRAND FIGHT ARENA
0

Младата българска надежда в кикбокса Християн Корунчев се подготвя за нова битка на професионалния ринг. Състезателят на клуб „Армеец“ ще се бие за втори път в рамките на един месец, като сега го очаква чуждестранно предизвикателство. Корунчев е част от основната карта на дебютното издание на „GRAND FIGHT ARENA“. Бойният турнир е тази събота от 20:00 ч. в зала „Асикс Арена“. Негов съперник е Кирякос Карамплелас от Гърция, като двамата ще се изправят в категория до 77 кг. в стил К-1. Корунчев, който е европейски шампион по муай тай 2016 г. (WMF), световен шампион по кикбокс 2017 г. (WAKO) и световен шампион по муай тай 2018 г. (WMF), даде специлно интервю за Boec.BG преди поредния си двубой.

 

Втори пореден месец ще се качиш на професионалния ринг? Имаше ли време за възстановяване и подготовка?

Мисля, че съм подготвен. Бях на доста сериозен лагер в Беларус.

GRAND FIGHT ARENA e нова верига, която се организира от твои колеги. Какво мислиш за нея?

Според мен ще стане доста популярна верига понеже знам, че момчетата се стараят с организацията и искат всичко да е перфектно.

Излизаш срещу грък, разузна ли го? Какво можеш да кажеш за съперника и какво очакваш от мача?

Нямах много време да разузная противника. Мога да кажа, че ще стане страхотно събитие и се надявам след всички тези усилия през годината отново да спечеля.

В зала Универсиада се радваше на сериозна подкрепа. Успя ли да я усетиш тогава? Дали ще бъде така и сега в „Асикс Арена“ и какво ти дава тази помощ от трибуните?

Разбира се, че се радвам! Там бяха най-близките ми хора, а с тяхната подкрепа победата е неизбежна. Този път мисля, че ще има още повече хора и без съмнение пак ще я усетя.