Начало ММА Абделазис: Джи Ес Пи е следващият за Хабиб, а не Фъргюсън

Абделазис: Джи Ес Пи е следващият за Хабиб, а не Фъргюсън

Абделазис: Джи Ес Пи е следващият за Хабиб, а не Фъргюсън
0

Мениджърът на Хабиб Нурмагомедов – Али Абделазис, е на мнение, че клиентът му може да се бие с когото си поиска в момента. След UFC 242, когато „Орела“ победи Дъстин Порие със събмишън в третия рунд, Дейна Уайт посочи Тони Фъргюсън.

„Ако искат, да направят битката“, заяви тогава развеселен от успеха на галавечерта Уайт. В момента Фъргюсън се радва на победна серия от 12 мача.

Часове по-късно очакваното включване на Конър Макгрегър все пак се случи. 

„Резервирайте ми мача с Хабиб за Москва“, избухна бившият двоен шампион на UFC.

Али Абделазис обаче демонстрира огромно самочувстие и пред колегите от TMZ развенча и двамата бойци. Според властния импресарио ММА легендата Джордж Сен-Пиер GSP (бълг. Джи Ес Пи), ще се изправи срещу Хабиб.

„На никого не му пука какво казва Тони“, започна Абделазис.

„Следващият е Джи Ес Пи. Много искам да се случи. Тони не получава кавото иска, а Хабиб. Когато Нурмагомедов ми звънне и ми каже „уреди ми мач със Сен-Пиер“, аз отивам и го правя.“

Подобни спекулации имаше в края на 2018 година, когато дагестанецът беше със спрени състезателни права. Канадецът Сен-Пиер се оттегли през декември 2017, след като бе диагностициран със стомашната болест – колит.

„Джордж ми е приятел от 10 години и знам, че желае да има такава битка. Ако сравнявате него и Тони Фъргюсън, който би много хора, но така и не стана шампион… Мач между Хабиб и Джи Ес Пи би останал завинаги в историята. Ще е огромно събитие. Уайт е бизнесмен и го знае. Хората ще дойдат, за да видят кой е най-великият боец на всички времена“, продължи мениджърът на дагестанеца.

Бляскавото минало на Джордж Сен-Пиер в UFC се изразява в 26 победи от 28 мача и дългогодишна доминация в полусредна категория. Подобно на Хабиб, битките му са от най-купуваните в историята на организацията и сблъсък между тях несъмнено би счупил всички рекорди по гледаемост.

„Всъщност Джи Ес Пи може много лесно да влезе в категорията, дори по-лесно от Хабиб. Килограмите няма как да са проблем за тези две легенди“, твърди Али Абделазис.

„Конър е като една досадна бивша. Тя не може да си намери друг и само те преследва. Такъв е Конър. Чухте какво каза Джъстин Гейджи за него, не е добър човек просто. Ходеща история“, завърши мениджърът на Хабиб.

Снимка: БТА
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.