Начало ММА Абдурахимов и Аспинал се разбраха за сблъсък през март

Абдурахимов и Аспинал се разбраха за сблъсък през март

Абдурахимов и Аспинал се разбраха за сблъсък през март
0

Том Аспинал, който няма загуба откакто е част от най-известната ММА верига в света, ще спори в октагона срещу ветерана Шамил Абдурахимов на събитие на UFC, което ще се проведе на 19 март 2022 година. Двубоят ще бъде в тежка категория и се очертава като много интригуващ с оглед факта, че двамата са близко в ранглистата (Аспинал е 11-и, а Абдурахимов е 8-и).

Аспинал има баланс от 11 победи и 2 загуби в ММА. Той е спечелил всичките си срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 2 след събмишън). 28-годишният английски боец не познава „вкуса“ на загубата от 14 май 2016 година когато за последно падна от Лукаш Паробиец с дисквалификация в британската BMMMA. От тогава насам Аспинал е спечелил 6 поредни схватки, последните три от които в UFC. На 25 юли 2020 година той дебютира в най-известната ММА верига в света, нокаутирайки Джак Колие след само 45 секунди двубой. Последва нов бърз успех – над Алън Баудо за по-малко от 2 минути (1 мин. и 35 секунди) през октомври. При предпоследното си влизане в октагона Аспинал надделя и над бившия шампион Андрей Арловски със събмишън във втория рунд на събитието UFC Fight Night 185, провело се на 20 февруари тази година, а в последния си двибой англичанинът победи Сергей Спивак с технически нокаут в първия рунд.

Ветеранът Абдурахимов има баланс от 20 победи и 6 загуби в ММА. Цели 13 сблъсъка той е приключил преди финалния гонг (9 с нокаут и 4 след събмишън). 40-годишният дагестанец има баланс от 5 успеха и 4 поражения откакто е част от UFC. Абдурахимов беше в серия от 3 поредни спечелени срещи в октагона, но през септември 2019 година загуби от Къртис Блейдс с технически нокаут във втория рунд при предпоследното си влизане в клетката. Преди загубата от Блейдс, Абдурахимов не познаваше вкуса на поражението около 3 години. При последния си сблъсък, той загуби и от Крис Дюкас с технически нокаут във втория рунд на събитие в края на септември, с което навлезе в негативна серия от 2 поредни поражения. Загуба от Аспинал почти сигурно ще означава и последен двубой за него в UFC.