Начало Бокс Албания и Шотландия изпревариха България на СП по бокс

Албания и Шотландия изпревариха България на СП по бокс

Албания и Шотландия изпревариха България на СП по бокс
0

Въпреки че Албания е много по-малка страна от България, с по-малко традиции в бокса, албанците ни задминаха на Световното първенство по бокс за мъже в Белград.

Докато България остана на крачка от медала в категория до 57 килограма, Албания го направи, осигурявайки си историческо отличие за страната.

Късно снощи Албан Бечири записа със златни букви името си в историята на малката балканска страна. Боксьорът си осигури минимум бронзов медал в категория до 71 килограма, след победа на 1/4-финалите над Зеяд Еашаш от Йордания с 4:1 съдийски гласа. За място на финала той ще спори с с руснака Вадим Мусаев, който надделя със същия резултат над индиеца Нишант Дев.

Историческо класиране на шампионата в сръбската столица направи и Шотландия.

Рийс Линч успя да премине четвъртфиналната фаза, с което си осигури място на почетната стълбичка. Постижението на боксьора в категория до 63 килограма е историческо за родината му. Боксьорът стигна до полуфиналите, след драматичен успех по точки над Санатали Толтайев. Така Шотландия се присъедини към Иран, Тринидад, Тобаго и Албания –страните, които за първи път ще спечелят отличие от Световно първенство по бокс за мъже.