Начало ММА Адесаня няма да качва килограми за битката с Блахович
0

Адесаня няма да качва килограми за битката с Блахович

Адесаня няма да качва килограми за битката с Блахович
0

Главният треньор на Израел Адесаня, Еуджий Берман, е категоричен, че шампионът в средна категория нама да качва килограми преди битката в Ян Блахович за титлата в по-високата дивизия до 93 килограма.

Адесаня и Блахович трябва да премерят сили на събитието UFC 259. Това ще бъде дебют за новозеландецът с нигерийски корени в полутежка категория.

„Няма да качваме килограми за тази битка. Мислим, че е по-правилно, ако Адесаня излезне с нормалното си тегло за тази среща“, заяви треньора на школата „City Kickboxing“ пред  1 News.

Берман допълни, че се надява това решение да даде преимущество на Адесаня в битката.

Не мисля, че Адесаня някога може да стане по-силен физически от Ян. По-добре да инвестираме времето си в по-различни тренировки“

Адесаня, който в кикбокс кариерата си се е състезавал в различни дивизии, е категоричен, че дори би преминал в тежка категория, ако Джоунс спечели титлата там.

„Ако Джоунс спечели титлата, ще се кача в тежка категория и ще му я отнема. Ще бъде готино. Ако реши да се върне в полутежка категория, ще го победя и там“, заяви непобеденият ММА боец.

Блахович и Адесаня ще кръстосат ръкавици в клетката на 6-и март. Битката ще се изиграе в Лас Вегас, а Boec.BG ще отразява всеки рунд от нея на живо.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".