Начало ММА Витор Белфорт предизвика Крис Джерико
0

Витор Белфорт предизвика Крис Джерико

Витор Белфорт предизвика Крис Джерико
0

Бившият шампион на UFC Витор Белфорт предизвика 50-годишния кечист Крис Джерико.

Бразилецът, който през 2019-та подписа с ONE FC, няма насрочен ММА двубой към момента, но не спира да предзвиква най-различни противници. Един от тях е бившият кечист на най-разпознаваемата кеч федерация Крис Джерико. 

„Мисля, че Тони Кан (гл. изп. директор на платформата TNT, която ще излъчва битките на ONE), трябва да ми даде Крис Джерико. Ще му сритам задника. Мисля, че публиката би искала да гледа такава битка. Време е да промотираме двубой между ONE и кече федерацията AEW. Ще бъде феноменално. Представяте ли си колко фенове ще искат да видят този двубой? И двамата ще направим дебют в ONE и ще бъде страхотно“, заяви 43-годишният Белфорт пред  South China Morning Post.

Самият Крис Джерико отговори саркастично на Белфорт:

„Кой е Витор Белфорт?“ , написа кечистът.

 

Джерико няма опит в бойните спортове и такъв двубой едва ли ще се случи, но това не спира Белфорт да се пробва. През декември, 2020-та той предизвика и бившия претендент за титла Йоел Ромеро и влогърът Джейк Пол.

ONE FC ще дебютира по TNT на 7-и април. Един от най-добрите бойци за всички времена в леките категории Димитриъс Джонсън ще се изправи срещу шампиона в категория „муха“ на веригата Адриано Мораеш. На същата бойна галавечер ще играе и бившият претендент за титла на UFC Еди Алварез. Той ще се изправи срещу Юри Лапикус.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".